Modstandsmand. »Flammen likviderede syv personer, Citronen likviderede to, og mit antal vil jeg ikke tale om«, har Gunnar Dyrberg udtalt.
Foto: Mik Eskestad (arkiv)

Modstandsmand. »Flammen likviderede syv personer, Citronen likviderede to, og mit antal vil jeg ikke tale om«, har Gunnar Dyrberg udtalt.

Danmark

Kendt dansk frihedskæmper er død

Gunnar Dyrberg, landskendt for sin kamp mod nazisterne som modstandsmand, er død.

Danmark

Den fremtrædende frihedskæmper Gunnar Dyrberg, som kæmpede mod nazisterne under Anden Verdenskrig, er død.

Den gamle modstandsmand og sabotør, som blev 90 år gammel, sov stille ind søndag formiddag i sit hjem i Hørsholm nord for København, skriver ekstrabladet.dk.

Dødsfaldet indtraf efter længere tids sygdom.

LÆS OGSÅ

»Men selv om hans død var ventet, er man aldrig rigtig indstillet på det. Heldigvis fik han lov til at blive i sit eget hjem til det sidste«, fortæller sønnen Ulrik Dyrberg til avisen.

Gunnar Dyrberg var afdelingsleder i modstandsgruppen 'Holger Danske' og satte sit liv ind i kampen mod den tyske besættelsesmagt under dæknavnet "Herman".

Som frihedskæmper fik han blandt andet et nært forhold til 'Flammen og Citronen', der i 2008 blev foreviget som spillefilm med stjernerne Thure Lindhardt og Mads Mikkelsen i hovedrollerne.

Stod bag 'adskillige likvideringer'

Efter krigen sluttede, indrømmede Gunnar Dyrberg, at han havde stået bag adskillige likvideringer af blandt andet danske stikkere.

Det præcise antal er aldrig blevet offentligt kendt.

»Flammen likviderede syv personer, Citronen likviderede to, og mit antal vil jeg ikke tale om, da jeg fortsatte, efter at de faldt i 1944«, har Gunnar Dyrberg tidligere fortalt til TV 2 ifølge ekstrabladet.dk.

Efter krigen ernærede Gunnar Dyrberg sig først som erhvervsmand. Senere som forfatter for en lang række bøger om sin tid i modstandsbevægelsen.

Siden 1971 har han desuden drevet og ejet og drevet Lillesøgård i Høsterkøb i Nordsjælland, skriver avisen.

FACEBOOK

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce