0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Christianiaadvokat: Vi er alle sammen vindere

Knud Foldschack glæder sig over, at fristaden nu siger ja til aftale om at overtage området.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
DRESLING JENS
Foto: DRESLING JENS
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Jeg er glad for og dybt taknemmelig over, at Christiania turde tage det skridt - som er et kæmpeskridt for dem«.

Sådan kommenterer advokat Knud Foldschack den aftale om at købe og leje det gamle kaserneområde, fristadens beboere nu har sagt ja til.

Aftalen kommer efter mange års forhandlinger med Slots- og Ejendomsstyrelsen om en normalisering af området. Den betyder, at beboerne går sammen om en boligforening, der overtager Christiania.

LÆS ARTIKEL

»Efter at have siddet over for hinanden ved forhandlingsbordet i over otte år skal vi nu over og sidde på samme side af bordet. Vi overlader alt det dårlige til fortiden og bærer alt det gode med over«, forklarer han.

Usikkerheden forsvinder
Knud Foldschack tilføjer, at de mange års usikkerhed har tæret på kræfterne for fristadens indbyggere.

Med aftalen kan beboerne nu begynde at fokusere på, hvordan Christiania skal udvikle sig i en situation, hvor de lader den styre af en fælles boligforening.

»Man må håbe, at alle de gode, spændende og dejlige ting ved Christiania kommer med over i det nye Christiania. Aftalen sikrer, at dem, der bor på Christiania, går ind for Christianias værdier«, siger fristadens advokat.

»Det blev ikke et Christiania med boliggevinster og prisstigninger«, finder han.

LÆS MERE

Nu har vi overtaget huset og skal i gang med at male det. Så må man håbe, at det bliver lovligt at bruge nogle spændende farver.

Aftalen betyder, at der nu skal udformes lejekontrakter og lignende for fristadens beboere, og at der på længere sigt skal vedtages en kommunal lokalplan for Christiania. Advokaten advarer mod alt for meget regelrytteri, når aftalen nu skal udmøntes i praksis.

Advarer mod regelrytteri

I stedet bør myndighederne efter hans mening lægge vægt på muligheden for at bevare Christiania som en form for eksperimentarium, hvor der er plads til uregerlighed.

»Nu har vi overtaget huset og skal i gang med at male det. Så må man håbe, at det bliver lovligt at bruge nogle spændende farver.«

LÆS OGSÅ

En anstødssten i Christianias forhold til omverdenen er kriminaliteten i og omkring Christiania.

Dén er, mener Knud Foldschack, ikke et problem, fristadens beboere skal hænge på.

»Det er ikke Christiania som fællesskab, der skal forholde sig til kriminaliteten«, siger han og tilføjer, at det er en opgave for hele samfundet og politiet at få hånd om problemet.