Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Kendt højreekstremist i retten for racisme på blog og klistermærker

Tidligere DNSB-medlem risikerer dom for racistiske udtalelser i blogindlæg.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvor går grænsen mellem ytringsfrihed og racistiske udtalelser?

Det blev dommeren i en sag i Aarhus bedt om at fastslå tirsdag, hvor et tidligere medlem af nazistbevægelsen Dansk Nationalsocialistisk Bevægelse (DNSB) blev fremstillet i retten.

Den 21-årige er tiltalt for brud på straffelovens racismeparagraf på grund af et blogindlæg, der blev bragt på TV2's hjemmeside i 2010.

Kaldte indvandring af afrikanere landsskadeligt I blogindlægget kalder han blandt andet indvandringen af afrikanere for landsskadelig, fordi afrikanere ifølge en undersøgelse har en lavere gennemsnits-IQ end danskerne.

»I og med at vi skal leve af vores kloge hoveder i Danmark, så er det et problem, at vi har en dalende gennemsnits-IQ som konsekvens af lav-IQ-indvandring«, forsvarede han sig i retten.

Selv mener den 21-årige, at han blot videreformidler videnskabelig data, og forud for retssagen har han derfor kørt en kampagne under navnet 'Sigtet for Sandheden'.

Her sammenligner han sig selv med den italienske filosof Galileo Galilei, der blev fængslet i 1600-tallet for sin påstand om, at jorden drejer rundt om solen.

Flashede sort T-shirt i retten

Da den 21-årige blev kaldt i vidneskranken, smed han sin blazerjakke og blottede en sort T-shirt med to ansigter påtrykt - hans og Galileos.

Ud over blogindlægget er den 21-årige, som i dag står i spidsen for sit eget parti, også tiltalt i en sag om klistermærker med hagekors og teksten 'Danmark for danskerne'.

Klistermærkerne er blevet hængt op på den indiske restaurant 'Indian Curry House' i centrum af Aarhus, og i den sag er en 23-årig mand, der ligeledes tidligere har været medlem af DNSB, også tiltalt.

Der bliver afsagt dom i sagen tirsdag den 24. januar. Hvis de to mænd dømmes, bliver der tale om bødestraf.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden