Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forældre. Prinsesse Marie og prins Joachim fik deres første fælles barn i 4. maj 2009. Det blev en prins Henrik, som nu skal være storebror.
Foto: Jens Dresling (arkiv)

Forældre. Prinsesse Marie og prins Joachim fik deres første fælles barn i 4. maj 2009. Det blev en prins Henrik, som nu skal være storebror.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Prinsesse Marie er gået i fødsel

Prinsessen er blevet indlagt på Rigshospitalet, oplyser Kongehuset.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Så er der en lille ny prins eller prinsesse på vej. Den 35-årige prinsesse Marie, der er gift med prins Joachim, er blevet indlagt på Rigshospitalet i København, oplyser kongehusets kommunikationschef Lene Balleby.

»Der er ikke så meget at sige nu, men jeg kan blot sige, at som det ser ud lige nu, så har prinsessen det godt, og hun er blevet indlagt for at føde«, siger Lene Balleby.

Hun tilføjer, at prinsessen blev indlagt tirsdag morgen.

Joachim bliver far til fire Det bliver prinsesse Maries andet barn, mens Joachim efter familieforøgelsen kan kalde sig far til fire som sin storebror.

Den lille nye prins eller prinsesse får nemlig en storebror, når den nye medlem af den kongelige familie ser dagens lys. Den 4. maj i 2009 fødte Marie en dreng, der senere blev døbt prins Henrik efter sin farfar.

Og den nyfødte bliver dronning Margrethes og prins Henriks ottende barnebarn.

Foruden prins Joachims børn fra ægteskabet med grevinde Alexandra - Nikolaj og Felix - er de bedsteforældre til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary fire børn Christian, Isabella, Vincent og Josephine.

Margrethe og Henriks barnebarn nummer otte

Den kommende prins eller prinsesse bliver nummer 10 i den danske tronfølge.

Kronprins Frederik står øverst på listen efterfulgt af sin søn prins Christian, sin datter Isabella og sine tvillinger prins Vincent og prinsesse Josephine.

Herefter følger som nummer seks, prins Joachim, dets to halvsøskende prins Nikolai og prins Felix og endelig broren prins Henrik.

Den franske prinsesse Marie - hvis borgerlige navn er Marie Cavallier - blev første gang set offentligt med prins Joachim på en ferie i 2005. Parret blev efterfølgende forlovet i 2007 og gift i Møgeltønder Kirke den 24. maj 2008.

FACEBOOK

Ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden