Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

To højreekstremister frifundet for racisme

To tidligere medlemmer af nazistbevægelsen er blevet frifundet for racisme.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

To tidligere medlemmer af nazistbevægelsen Dansk Nationalsocialistisk Bevægelse (DNSB) er ved Retten i Aarhus blevet frifundet for racisme.

En 21-årig mand var tiltalt for racisme, fordi han i et blogindlæg på TV 2's hjemmeside i 2010 kaldte blandt andet indvandringen af afrikanere for landsskadelig, fordi afrikanere ifølge en undersøgelse skulle have en lavere gennemsnits-IQ end danskerne.

»I og med at vi skal leve af vores kloge hoveder i Danmark, så er det et problem, at vi har en dalende gennemsnits-IQ som konsekvens af lav-IQ-indvandring«, forsvarede han sig i retten.

Sammenligner sig selv med Galileo Selv mener den 21-årige, at han blot videreformidler videnskabelig data, og forud for retssagen kørte han derfor en kampagne under navnet 'Sigtet for Sandheden'.

Her sammenlignede han sig selv med den italienske filosof Galileo Galilei, der blev fængslet i 1600-tallet for sin påstand om, at jorden drejer rundt om solen.

Og da den 21-årige under sagen blev kaldt i vidneskranken, smed han sin blazerjakke og blottede en sort T-shirt med to ansigter påtrykt - sit og Galileos.

Klistermærker på indisk restaurant

Ud over blogindlægget blev den 21-årige, som i dag står i spidsen for sit eget parti, Danskernes Parti, også frifundet i en sag om klistermærker med hagekors og teksten 'Danmark for danskerne'.

Klistermærkerne er blevet hængt op på den indiske restaurant 'Indian Curry House' i centrum af Aarhus, og i den sag blev en 23-årig mand, der ligeledes tidligere har været medlem af DNSB, også frifundet.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden