Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JAN GRARUP (arkiv)
Foto: JAN GRARUP (arkiv)

Dom. Laid Back har nu rettens ord for, at Venstre ulovligt brugte deres kæmpehit 'Sunshine Reggae'.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

V-kampagne misbrugte 'Sunshine Reggae'

Venstre har endnu ikke besluttet, om man vil anke dom om brud på ophavsretten.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En regning på 130.000 kroner plus egne advokatomkostninger. Det er, hvad der nu er landet på partiet Venstres bord.

Under den seneste kommunale valgkamp i Aalborg ville Venstre peppe en valgvideo op, og til det formål faldt valget på Laid Backs verdenshit ’Sunshine Reggae’. Det var imidlertid ulovligt.

Laid Back ville nemlig ikke have deres musik associeret med Venstre, hvilket de ifølge dem selv klart gjorde kampagnen opmærksom på.

LÆS MERE

Alligevel sneg sommerstemningen sig ind i valgvideoen.

Og Retten i Århus har nu opgjort erstatningen til 100.000 kroner plus 30.000 i sagsomkostninger.

»Vi har i alle årene, siden ’Sunshine Reggae’ blev vores absolutte tophit, lagt stor vægt på at bevare sangens troværdighed ved ikke at give tilladelse til brug, vi finder skadelig eller krænkende, herunder at blive brugt politisk. Det skader klart vores troværdighed, når musikken misbruges«, lyder det fra den ene halvdel af Laid Back, John Guldberg.

Sagen er ikke lukket endnu
Venstres lokalformand i Aalborg, Jakob Svendsen, vil hverken be- eller afkræfte, om det var med fuldt forsæt, at partiet brugte reggaetonerne og dermed brød ophavsretsloven.

»Vi har ikke taget stilling til, om vi vil anke dommen. Det gør vi først på fredag. Sagen er ikke 100 procent lukket endnu«, siger Jakob Svendsen.For komponisternes interesseorganisation DJBFA er dommen vigtig af principielle årsager.

Organisation: Der er sket et skred

Sekretariatschef Tjill Dreyer skriver i en pressemeddelelse, at dette »ikke er det eneste eksempel på, at politiske partier ser stort på loven og hensynet til kunstnerne«.

»Det ser desværre ud til, at der er sket et skred. Derfor er denne afgørelse vigtig. Den stadfæster, at loven er på kunstnernes side«, siger Tjill Dreyer.

LÆS OGSÅ Også i forbindelse med valgkampagnen ’Helle og Villy bag facaden’ var Venstre i verbal clinch med kunstnere, fordi partiet brugte billeder af Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal uden at have fået tilladelse af fotografen.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden