0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nedbrændte trapper driller brandfolk

Efterslukningen af den store tagbrand i Valby i København trækker ud.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Ild. Omkring 200 mennesker blev i eftermiddag evakueret, da en beboelsesejendom i Valby brød i brand.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavns Brandvæsen er i fuld gang med de afsluttende øvelser i et hus i Valby i København, hvis tag forsvandt i flammer i eftermiddag, men arbejdet er ikke let.

»Vi er i gang med efterslukningen, men det driller lidt. Trapperne er brændt væk, så vi kan ikke slukke højt oppe. Og det er sådan set status lige nu«, siger brandinspektør Bo Schou Petersen, der ikke kan komme nærmere ind på en årsag til branden.

LÆS MERE

Der er blevet kaldt ekstra mandskab ind, og brandvæsenet regner med at arbejde natten igennem.

Nogle evakuerede kan snart vende hjem
De omkring 200 evakuerede, der siden branden har opholdt sig i kantinen på det nærliggende Sankt Annæ Gymnasium, kan endnu ikke vende hjem, men det lysner, fortæller brandinspektøren.

»De evakuerede er stadig nede på Sankt Annæ Gymnasium, og vi regner med, at cirka halvdelen kan sendes hjem igen lidt senere på aftenen«, siger Bo Schou Petersen.

Han kan ikke give noget mere specifikt tidspunkt end det, men blot fortælle, at »det varer nok ikke så forfærdeligt længe«.

Kommunen tilbyder genhusning

Branden, der blev anmeldt klokken 15.21, kom tidligere på aftenen under kontrol, men den er stadig ikke slukket.

De første meldinger gik på, at der var udbrudt brand i taget over to af husets opgange, men ilden bredte sig hurtigt til taget over fire opgange.

LÆS OGSÅ

Det er stort set lykkedes brandvæsnet at undgå, at ilden bredte sig fra tagetagen til de underliggende etager i ejendommen. Et par lejligheder på etagen under tagetagen blev dog hærget, inden det lykkedes at få ilden under kontrol, skriver Ritzau.

Københavns Kommune har tilbudt genhusning til de beboere, hvis lejligheder nu er ubeboelige, men ingen har indtil videre taget imod tilbuddet. Det ser ifølge kommunen ud til, at alle har adgang til den fornødne hjælp fra forsikringsselskaber, familie og venner.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce