Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

SIKKERHED. Den israelske ambassade i København har skærpet sit sikkerhedsniveau ovenpå de seneste par dages bombeangreb mod israelske diplomater.
Foto: SØREN JENSEN/Jensen Søren

SIKKERHED. Den israelske ambassade i København har skærpet sit sikkerhedsniveau ovenpå de seneste par dages bombeangreb mod israelske diplomater.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ambassade i Danmark hæver sikkerhedsniveau efter bombeangreb

Israel har skærpet sikkerheden omkring sin ambassade i Danmark. Israelere var målet for gårsdagens bomber i Bangkok.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sikkerhedsniveauet omkring den israelske ambassade i Danmark er blevet hævet efter, at det er kommet frem, at israelere var målet for bombeekplosioner i Bangkok i går.

Det fortæller Dan Oryan, der er talsmand for den israelske ambassade i Danmark, til politiken.dk.

»Sikkerheden er blevet intensiveret i alle europæiske lande - også i Danmark omkring ambassaden, hvor der er blevet taget forskellige forholdsregler«, siger Dan Oryan.

LÆS OGSÅ

Israel hævede allerede det generelle sikkerhedsniveau i landet i går efter, at en iransk mand sprængte to bomber i den thailandske hovedstad, Bangkok.

Bombemanden fik begge sine ben sprængt af ved angrebet.

Ekstra personale blev sat ind i det offentlige rum, på de udenlandske ambassader samt i Israels største lufthavn, Ben-Gurion-lufthavnen i Tel Aviv.

En af de mistænkte er flygtet
De thailandske myndigheder tilbageholdt senere en anden iransk mand, der var på vej om bord på et fly ud af landet. Den tredje mistænkte i sagen, endnu en iransk mand, har haft succes med at flygte til Malaysia.

»De tre iranske mænd ville dræbe israelske diplomater, herunder ambassadøren. Deres plan var at placere bomber på diplomaternes biler«, siger en anonym talsmand for den thailandske efterretningstjeneste til nyhedsbureauet AP.

Den israelske ambassadør i Thailand hævder desuden, at sprængstoffet i bomberne i Thailand er det samme som i bomber, der blev rettet mod israelske diplomater i henholdsvis Georgien og Indien i mandags.

LÆS MERE

I går proklamerede Israels indenrigsminister Ehud Barak sin stærke fordømmelse af mandagens bombeangreb mod israelske diplomatbiler.

Et angreb, som han giver Iran ansvaret for.

Kun første bølge

Samtidigt udtrykte Barak sin frygt for, at de seneste dages bombeangreb kun er den første bølge af en række angreb fra Iran og den libanesiske organisation Hizbollah.

»Iranerne og Hizbollah har bestemt sig for at ødelægge israelske liv og kæmpe imod israelere over hele verden«, sagde Ehud barak.

LÆS OGSÅ

Iran afviser på det pureste at stå bag gårsdagens mislykkede terroraktion i Bangkok.

De retter i stedet det verbale kasteskyts tilbage mod Israel, som »prøver at skade et venligt og historisk forhold mellem Iran og Thailand«. Det siger talsmand Ramin Mehmanparast fra udenrigsministeriet i Iran til AFP.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden