Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Guy Fawkes masken er blevet symbolet på internetfænomenet Anonymous. Her ses demonstranter i Frankrig.
Foto: BOB EDME/AP

Guy Fawkes masken er blevet symbolet på internetfænomenet Anonymous. Her ses demonstranter i Frankrig.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hackere jagter pædofile på nettet

Hackere har hængt to mænd ud som pædofile. Politiken.dk har talt med en bagmændene.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selvtægt eller ej.

En gruppe hackere, der identificerer sig med fænomenet Anonymous, har offentliggjort to videoer, hvor de identificerer to mænd, der bliver udstillet som pædofile.

»Vi giver nogle informationer videre til offentligheden, og så må folk tage stilling til, hvad de synes. Jeg synes personligt, han har gjort noget forkert«, siger hackeren 'Locutuz', der var med til at lave og offentliggøre videoerne.

Ved at udgive sig for at være 12-13-årige piger har hackerne chattet med mændene, der ønskede at dyrke sex med mindreårige. Mændene har sendt billeder af deres lem til mobiltelefoner, som de troede tilhørte 12-13-årige piger.

»Log ind på et tilfældigt chatforum et eller andet sted på nettet og kald dig selv 'Line99'. Så går der under 20 minutter, så har du kontakt med de første 50 mænd, der tilbyder dig penge for de mest mærkværdige seksuelle ydelser«, siger Locutuz.

LÆS MERE

Udover at sende billeder fortæller en af mændene over webcam, at han ønsker at have sex med pigen, som han tror, er 12 år gammel. Det er blandt andet denne webcamsamtale, hackerne har offentliggjort.

Vil gøre opmærksom på et problem
Anonymous kan hverken kaldes en bevægelse eller en gruppe, men er en meget løst defineret samling individer uden ledelse eller anerkendte talspersoner, der kæmper for informationsfrihed og et frit internet.

»Det hænger jo dybest set sammen med informationsfrihed det her. Friheden til at vide, at der findes sådan nogle mennesker«, siger Locutuz, der understreger, at han kun udtaler sig på egne vegne - og ikke på vegne af Anonymous.

For Locutuz handler 'Operation DoxThis', eller 'opdoxthis', som hackerne kalder offentliggørelsen af videoerne, om at gøre opmærksom på et problem.

»Hvis man løfter dynen en lille bitte smule på den danske del af nettet, så har de pædofile fuldstændig overtaget det her 'chathelvede'«, siger Locutuz.

Ikke værre end Operation X
Sådan beskriver han nogle af erfaringerne fra chatfora, hvor gruppen bag videoerne har givet sig ud for at være mindreårige piger:

»Vi er blevet tilbudt 3.000 kroner for at binde en mand til en stol og sparke ham i klunkerne. Det er virkeligheden for vores børn. Det er virkeligheden for 'Lille Lise', der går i 7. klasse. Det er virkeligheden for min unge, når hun går på nettet« siger Locutuz.

LÆS MERE

»Jeg synes, det er vigtigt, at debatten bliver taget op. Og i øvrigt få belyst den vinkel, der hedder, hvordan kan det lade sig gøre, at vi på under ti minutter på nettet kan finde en, der gerne ville bolle med en 12-årig?«, siger Locutuz.

Men er det ikke selvtægt at gøre, hvad I gør?

»Det er jo ikke selvtægt. Jeg forstår slet ikke, at folk kan tage det ord i deres mund. Er det så også selvtægt, når 'Operation X' laver en udsendelse? Jeg har ikke gjort manden noget, jeg har bare offentliggjort nogle informationer«.

Journalist for en dag

Locutuz fortsætter:

»Det havde været selvtægt, hvis vi tog elefanthue på og tog ud og bankede dem med et bat«.

»Da Rudy (Frederiksen, red.) blev bustet af Operation X, der var der jo slet ikke den her virak om selvtægt. Er det fordi, lige så snart man har prædikatet journalist, så kan man skrive, hvad som helst? Så er jeg journalist i dag«.

Men I er jo anonyme og kan ikke stilles til ansvar?

»Jeg kan garantere dig personligt, at hvis jeg synes, jeg havde gjort noget moralsk forkert, så ville jeg være den første nede på politistationen for at indgive en anmeldelse mod mig selv for overtrædelse af straffelovens paragraf 264«.

LÆS MERE

Hvad med de mænd, der bliver stemplet som pædofile? Det kan vel være enormt svært for dem at slippe af med det stempel?

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Boo-fucking-hoo. Jeg har sgu ikke ondt i røven over, hvis en pædofil sidder og tuder over, at vi har bustet ham. Det er ikke et problem for mig i hvert fald. Det tror jeg heller ikke er et problem for gennemsnitsdanskeren«.

Det er jo en meget hård beskyldning. Hvad nu, hvis I rammer forkert?

»Vi offentliggører jo ikke materiale om folk, der ikke har kontaktet os på telefon eller på webcam og sagt, at de har lyst til at bolle med en 13-årig. Så kan vi jo ikke tage fejl. Vi har jo også tjekket op på, om de telefonnumre de ringer fra, er deres rigtige telefonnumre. Det er jo ikke særlig svært at tjekke op på«.

Så I er ikke bekymrede for, at I kan ramme ved siden af?

»Selvfølgelig. Jeg har da også gjort mig tanker om det. Selvfølgelig har jeg det, man er jo ikke lavet af sten. Men igen, der skal meget til«.

»Så skal der sidde en pædofil derude, som har stjålet en anden mands identitet, og har oprettet et telefonnummer på mandens adresse, og har givet det telefonnummer til hans arbejdsplads. Jeg siger ikke det er umuligt, men chancerne er meget små«.

Har du flere afsløringer på vej?

»Måske har jeg, måske har jeg ikke«.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden