Få de vigtigste historier direkte i din indbakkeLæs mere

Danmark

Politikens indsamling nu på 276.020 kroner

FN-chef rystet efter besøg i syrisk oprørsby.

Danmark

Efter bare fem dages indsamling til fordel for sårede i Syrien har Politiken - og først og fremmest Politikens læsere - indsamlet 276.020 kroner.

Dermed nærmer indsamlingen sig købet af den første ambulance, der koster 360.000 kroner. Den vil blive indkøbt af Røde Kors, som også vil drive den i samarbejde med Røde Halvmåne. Indsamlingen vil også gå til indkøb af en anden mangelvare, nemlig medicin og forbindinger.

LÆS MERE

Røde Kors har netop haft den første adgang til den ødelagte bydel Baba Amr i Syriens tredjestørste by, Homs. Det samme har FN's humanitære chef, Valerie Amos, der fik lov at komme ind i bydelen i onsdags.

Siden fredag, da syriske sikkerhedsstyrker indtog byen, har Assad-styret ellers lagt en jernring om byen. Ifølge styret er det af sikkerhedshensyn, mens det ifølge syriske aktivister er for at skjule sporene efter mange dages overgreb. Ikke desto mindre var det en rystet FN-chef, der fik lov at komme ind i byen.

»Jeg var rystet over det, jeg så i Baba Amr«, fortalte Valerie Amos i går til nyhedsbureauet Reuters: »Ødelæggelserne er omfattende. Den del af Homs er fuldstændig ødelagt. Jeg er bekymret og vil gerne vide, hvad der er sket med de mennesker, der boede i den del af byen«.

Og gruen ser ud til at fortsætte:

Massakre på 44

I går anklagede syriske aktivister Assad-styret for at stå bag en massakre på 44 i en anden del af Homs, Jobar.

Samtidig anklager det syriske styre, der i går bisatte 14 ’martyrer’ fra militæret, ’udenlandske terrorister’ for at stå volden i landet.

Fronterne er trukket så skarpt op, at FN forbereder sig på en større humanitær indsats.

LÆS OGSÅ

Som en af få nødhjælpsorganisationer er Røde Kors allerede i Syrien, hvor man i samarbejde med Røde Halvmåne forsøger at nå frem til så mange sårede og nødlidende som muligt. Det er den indsats, Politikenønsker at bidrage til gennem vores indsamling: ’Hjælp sårede i Syrien - køb en ambulance’.

Siden i søndags har vi indsamlet over 270.000 kroner, så vi nærmer os allerede købet af den første ambulance til 360.000 kroner. Måske du viljælpe os med at nå den.

Her kan du læse mere om, hvordan du støtter Politikens indsamling: www.politiken.dk/indsamling

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce