Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Psykisk syg knivstikker havde sten og wire med i tasken

Lægefaglig direktør siger, at personalet var ekstra grundig, da det undersøgte knivstikkerens taske.

Danmark

De ansatte på den psykiatriske afdeling i Odense var »ekstra grundige«, da de undersøgte tasken hos den mand, der endte med at stikke en læge og to sygeplejersker ned. Det oplyser Region Syddanmark.

Alligevel lykkedes det ham at få en kniv med ind på afdelingen.

Da han henvendte sig på hospitalet natten til torsdag, fandt personalet både en sten og en stålwire hos manden, der lider af forfølgelsesvanvid og vrangforestillinger.

Derfor gik man ekstra omhyggeligt til værks. Alligevel forklarede den 47-årige mand i dagens grundlovsforhør, at han havde kniven med hjemmefra.

LÆS MERE

»Vi var ekstra omhyggelige, da vi kropsvisiterede patienten og hans taske. Det var vi, fordi vi fandt en sten og en stålwire«, siger lægefaglig direktør i psykiatrien, Anders Meinert Pedersen og fortsætter.

»Hvis det alligevel er lykkedes for ham at smugle kniven ind på den måde, har vi selvsagt ikke været grundige nok«, siger den lægefaglig direktør.

»Nu afventer vi, at politiet bliver færdige med deres undersøgelser. Samtidig gennemgår vi under alle omstændigheder vores visitationsprocedurer for at vurdere om der er ting, vi skal ændre på«, siger han.

Undersøges for narko og våben

Det er normal procedure at kropsvisitere patienterne for at undgå, at de har våben eller narko med ind på hospitalet.

Den 47-årige er i dag blevet fængslet for fire uger. Indtil videre skal han opholde sig på den psykiatriske afdeling i Middelfart.

Mandag vil Arbejdstilsynet undersøge forholdene på den psykiatriske afdeling i Odense.

»Når der sker noget alvorligt som det her, så tager vi ud og undersøger de konkrete omstændigheder, og om arbejdsgiveren har levet op til sine forpligtelser«, siger Arbejdstilsynets tilsynschef Palle Graversgaard.

LÆS MERE

FACEBOOK

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce