Vred genbo: »Jeg har skudt jeres hund, og han ligger dernede«

Familie ved Holbæk blev advaret om at holde styr på deres hund.

Danmark

En familie fra Bognæs ved Holbæk har mistet et medlem. Det drejer sig om familiens labrador, der mandag blev skudt og dræbt.

Ifølge dagbladet Nordvestnyt står familiens genbo bag hundens død. Mandag eftermiddag henvendte han sig til familien med den triste besked:

»Jeg har skudt jeres hund, og han ligger dernede«.

Genboen kørte selv ind til politiet Ifølge Nordvestnyt var den 10-årige labrador Balder løbet ud af den indhegning, som burde holde den på familiens grund. Hunden lå død på genboens grund.

Sagen er nu anmeldt til politiet. Det var genboen selv, der kørte til Holbæk for at underrette ordensmagten om, hvad han havde gjort.

Manden har tidligere advaret familien mod at lade hunden løbe ind på hans grund og truet med at konsekvensen ville være, at hunden blev skudt.

Loven giver lov til at skyde omstrejfende dyr
Som grundejer har man loven på sin side, hvis man afliver et omstrejfende dyr. Det kræver blot, at man inden for det seneste år har advaret ejeren om, at man agter at aflive dyret.

Aflivningen skal dog foregå ordentligt. Hvis den ikke gør det, risikerer man en sag om dyremishandling.

Katteejende præst slog hunde ihjel

Sådan en sag efterforskes i øjeblikket i Nordsjællands Politi. I efteråret blev gravhundene Snif og Benjamina fra Vejby Strand i Gribskov Kommune dræbt, da de strejfede omkring.

Det var en katteejende præst, som bragte hundene af dage, og hun er efterfølgende blevet sigtet for dyremishandling på grund af den måde, som hundene blev dræbt på.

LÆS OGSÅ

De blev angiveligt slået ihjel med et luftgevær og en jernstang. Den ene hund var stadig i live, da den blev fundet af sin ejer.

FACEBOOK

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce