Fire ville dræbe et 'større antal' mennesker på Jyllands-Posten

Rigsadvokaten rejser tiltale mod fire personer - mistænkt for terror mod avis.

Danmark

Anklageskriftet mod de fire personer, der mistænkes for at stå bag terrorplaner mod JP/Politikens Hus, er nu klart.

De bliver tiltalt for forsøg på terror, der blandt andet skulle »skræmme en befolkning i alvorlig grad« og »destabilisere eller ødelægge et lands grundlæggende politiske, forfatningsmæssige, økonomiske eller samfundsmæssige strukturer«.

Det meddeler Rigsadvokaten.

LÆS OGSÅ

Gruppen havde ifølge tiltalten aftalt at tage til København fra Sverige, bevæbnet med våben og ammunition for at slå talrige mennesker ihjel i avishuset på Rådhuspladsen eller en anden ikke nærmere bestemt lokalitet i Danmark.

Planen var, ifølge sigtelsen, der kom frem i december, at trænge ind i bladhuset på Rådhuspladsen med en maskinpistol med lyddæmper, en pistol og 200 plasticstrips til at bagbinde medarbejderne.

Her skulle gruppen - vurderer anklagerne - 'dræbe så mange som muligt'. Det skulle blandt andet ske ved at skære halsen over på de ofre, gruppen mødte i bygningen.

FAKTA

Det lykkedes imidlertid for Politiets Efterretningstjeneste (PET) at afværge det formodede angreb få dage før, PET mener, at det skulle være fundet sted.

Udleveret fra Sverige

De fire sigtede har siddet varetægtsfængslet i et år. Tre blev anholdt i en lejlighed i Herlev med to skydevåben og ammunition. Den fjerde blev anholdt i Stockholm og udleveret.

De tiltalte boede alle i Sverige.

  • En tunesisk statsborger
  • En svensk statsborger, født i Libanon
  • En svensk statsborger
  • En irakisk asylansøger med bopæl i Danmark.

Retten i Glostrup har afsat 17 retsdage til sagen, der ventes at begynde i april og slutter i juni.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden