Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
dømt. Lars Hedegaard er klar til endnu en holmgang i retten. Højesteret skal nu afgøre hans racismesag. (arkiv)
Foto: Jens Dresling

dømt. Lars Hedegaard er klar til endnu en holmgang i retten. Højesteret skal nu afgøre hans racismesag. (arkiv)

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hedegaards racismesag ryger i Højesteret

Racismedom skal prøves for Højesteret. Forsvarer kalder det underkendelse af landsret.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Højesteret skal nu tage stilling til, om samfundsdebattøren og formanden for Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard, overtrådte racismeparagraffen med udtalelser om, at »piger i muslimske familier bliver voldtaget af deres onkler, deres fætre eller deres far«.

Det såkaldte Procesbevillingsnævn har således givet den 68-årige Lars Hedegaard tilladelse til at indbringe - eller anke - sagen til Højesteret.

Det sker, efter at Østre Landsret i maj idømte Lars Hedegaard en bøde på 5000 kroner for udtalelserne om muslimer, som faldt i et interview på internetbloggen snaphanen.dk i 2009.

LÆS OGSÅ

Ifølge Lars Hedegaards forsvarer, advokat Karoly Németh, er Procesbevillingsnævnets afgørelse en »underkendelse« af landsrettens afgørelse.

»Når Procesbevillingsnævnet giver en sådan tilladelse, så er det fordi, at man ikke er enig i landsrettens juridiske forklaring. Procesbevillingsnævnet er nemlig meget karrigt med at give sådanne tilladelser og specielt i straffesager«, siger Karoly Németh.

Frifundet i byretten, dømt i landsretten
Lars Hedegaard blev i første omgang frifundet i Københavns Byret, der godt nok fandt hans udtalelser forhånende og nedværdigende, men ikke mente, at han var klar over, at de ville blive offentliggjort.

Men Østre Landsret fandt altså, at udtalelserne både var i strid med racismeparagraffen, og at Lars Hedegaard vidste, at samtalen blev optaget og ville blive offentliggjort.

»Højesteret skal ikke tage stilling til indholdet af Lars Hedegaards udtalelser, men om han havde fortsæt til at få udbredt udtalelserne. Og det mener vi ikke, at han havde«, siger Karoly Németh.

Hedegaard: En politisk dom

Lars Hedegaard har kaldt sagen for politisk med henvisning til, at anklagemyndigheden og domstolene vil regulere, hvad der må siges om islam.

Anders Breivik, der stod bag terrorangrebene i Norge, citerer i sit 1500 sider store manifest om sin islamfjendtlige ideologi flere gange blandt andre Lars Hedegaard.

LÆS OGSÅ

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden