Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: HASAN JAMALI/AP
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

EU-ministre bekymrer sig om al-Khawaja

Danmark står ikke alene med bekymring om den sultestrejkende al-Khawaja, siger Villy Søvndal efter et EU-møde.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sagen om den sultestrejkende danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja i Bahrain gør ikke blot indtryk herhjemme, men også blandt EU's udenrigsministre, siger den danske udenrigsminister Villy Søvndal efter et møde med sine europæiske kolleger.

»Det er tydeligt, at Danmark ikke står alene med sagen, men at vi får støtte fra de europæiske lande«, siger Villy Søvndal til Ritzau.

Al-Khawaja har nu sultestrejket i 75 dage, og tiden er knap for at finde en løsning, erkender udenrigsministeren.

LÆS OGSÅ

»Det er vigtigt, at det ikke kun er en sag mellem Danmark og Bahrain, men en sag mellem det internationale samfund og Bahrain«.

»Vi opfordrer til, at man løslader ham, og vi opfordrer dem til at gøre det hurtigt«, lyder det fra Villy Søvndal.

»Der er ikke lang til at løbe på«, tilføjer han.

Appelsag udsat

Al-Khawaja skulle have haft sin sag for appeldomstolen mandag sammen med 13 andre aktivister, men den bahrainske appeldomstol besluttede udsætte sin behandling af sagen en uge til 30. april.

Den dansk-bahrainske demokratiforkæmper har siddet fængslet siden 31. maj 2011 for at have opildnet til protester mod Kong Muhammed VI. Styret har erkendt, at han har været udsat for tortur under fængslingen.

LÆS OGSÅ

8. februar 2012 indledte al-Khawaja en sultestrejke i protest mod sin straf. Al-Khawaja har helt nægtet at indtage nogen form for mad eller væske siden sidste uge.

Den danske regering har presset på for at få al-Khawaja frigivet og sendt til Danmark, men ifølge flere iagttagere er regeringen i Bahrain fanget i et dilemma.

På den ene side vil de ikke vise svaghed, men på den anden side ønsker de heller ikke, at dansk-bahraineren skal dø og få status som martyr.

FACEBOOK

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden