Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om FV19

Hver anden udlænding føler sig diskrimineret

Undersøgelse fra HK viser, at nydanskere føler sig udsat for diskrimination

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Diskrimination og forskelsbehandling.

Halvdelen af alle nydanskere føler, at de har oplevet disse to ting på egen krop.

Det viser en ny undersøgelse blandt HK's medlemmer.

Ifølge undersøgelsen føler hver anden nydansker sig udsat for forskelsbehandling i form af diskrimination, nedsættende bemærkninger, latterliggørelse osv.

Og hver tredje nydansker oplever, at de er blevet frasorteret til et nyt job, blevet fyret, fået nej til lønforhøjelse eller har fået nej til efteruddannelse på grund af deres hudfarve og etnicitet.

Oprindelse og tro Ser man på HK's samlede medlemsskare er det til sammenligning kun en ud af syv, der af forskellige årsager føler sig udsat for fordomsfuld behandling og diskrimination.

Alder og køn er den mest almindelige form for forskelsbehandling i HK som helhed.

Men det ser anderledes ud hos nydanskerne, hvor oprindelse og tro er de største årsager til diskrimination, viser HK's undersøgelse.

70 procent af nydanskerne, som har oplevet forskelsbehandlingen på egen krop, føler sig diskrimineret på grund af deres oprindelse. 30 procent angiver, at de føler sig diskrimineret på grund af deres tro.

Problemet er endnu større
Forskelsbehandling og diskrimination er endnu mere udbredt, end HK's undersøgelse viser.

Det mener Yee-Ching Yip fra Integrationsrådet i Kalundborg kommune.

[Citat]

»Jeg tror, at tallet i virkeligheden er for lavt. Mange er måske ikke bevidste om, at de er udsat for fordomsfuld behandling. Det er svært at måle og veje. Jeg har selv oplevet at blive udsat for fordomsfuld behandling. Det har vist sig ved, at jeg har fået at vide, at jeg skulle være glad for, at jeg overhovedet havde et job. Når man er anderledes, bliver man ofte opfattet som lidt sær«, siger hun.

HK: meget alvorligt

HK ser på problemet med diskrimnation af indvandrere med største alvor.

HK’s formand Kim Simonsen opfordrer medlemmer, som oplever forskelsbehandling og diskrimination, til at kontakte deres tillidsmand eller fagforening.

»Det er meget vigtigt, at nydanskerne reagerer på diskriminationen. Diskrimination kan være svær at måle. Derfor er det en god ide at anskaffe sig en lommebog, hvor man noterer, hvornår det sker, hvem der overhører diskriminationen, og om der er nogen, som reagerer. Hvis sagen skulle ende i retten, er det vigtige oplysninger, som HK kan gå videre med«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden