Foto: Privatfoto
Danmark

Dommens dag efter dobbeltdrabet i Tusindårsskoven

I dag afgør Retten i Odense, om anklaget mand skød ægtepar med maskinpistol.

Danmark

Det er dommens dag for den 38-årige mand VS, som er tiltalt for at have skudt ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen 32 gange med en maskinpistol.

Ægteparret blev dræbt 13. april 2011 i Tusindårsskoven i Odense, hvor de var ude for at gå en aftentur. De blev fundet morgenen efter af en hundelufter.

LÆS OGSÅ

Efterforskningen har været omgærdet mystik, og VS, der siden 16. april har siddet på anklagebænken ved Retten i Odense tiltalt for begge mord, nægter sig fortsat skyldig.

Anklager og forsvarer er uenige om vigtigheden af dna-spor
Anklager Claus Guldbrand mener, at der slet ikke kan være tvivl om, at VS har skudt ægteparret.

»Der er tre bærende argumenter, for at VS dræbte dem: Den række af oplysninger, som knytter ham til gerningsstedet, den række af oplysninger, som knytter ham til gerningsvåbnet, og hans indstilling til at kommentere her i sagen«, sagde Claus Guldbrand i sin procedure i Retten i Odense i tirsdags.

Det drejer sig blandt andet om dna-spor, der er fundet på gerningsstedet, våben fundet på hans bopæl og vidneudsagn fra folk, som mener at have set ham i skoven på gerningstidspunktet.

Der er tre bærende argumenter, for at VS dræbte dem

Forsvarsadvokat Jesper Storm Thygesen mener dog slet ikke, at beviser imod hans klient er stærke nok.

Ifølge ham er der ingen beviser, som uomtvisteligt knytter den tiltalte i sagen om det voldsomme dobbeltdrab i Tusindårsskoven til drabet. Han sår især tvivl om dna-sporene.

Ifølge politiets teknikere er der dog en million gange større sandsynlighed for, at det fundne dna stammer fra VS end fra en anden person i den danske befolkning.

Centralt vidne kalder drabene tilfældige
Motivet til drabene har givet anledning til en del gætterier. Men 19. april sagde et helt centralt vidne, at drabene var mere tilfældige, end de var planlagte, og samtidig, at det virkelig var VS, der havde trykket på aftrækkeren.

Vidnet har tidligere siddet i arresten med VS' bror, MCM.

Det var under den afsoning, at MCM valgte at lukke op for sluserne og fortælle vidnet, hvad han vidste om VS' tilknytning til dobbeltmordet.

»Han havde gået og skudt tilfældigt op i luften en aften. Det havde ægteparret hørt, og de havde taget fat i hans skulder for at spørge, hvad han lavede. I panik havde han derefter skudt op og ned ad dem«, forklarede vidnet.

VS forsøgte at sælge kamera, som kan være stjålet fra mordstedet
Politiet har næsten fra starten arbejdet med den teori, at Bjarne Johansen, som var ivrig amatørfotograf, har forstyrret VS ved at tage billeder af ham, og at det har udløst de 32 skud, der blev Bjarne Johansen og hans kones endeligt.

»Det var en fast joke, at han ikke kunne gå ti meter uden at tage et billede«, sagde Heidi Nielsen søn i retten.

Der blev fundet et kameradæksel på gerningsstedet, og Heidi Nielsens søn har i retten bekræftet at Bjarne Nielsens kamera mangler.

Samtidig har et vidne, som er VS' veninde gennem 10-15 år, fortalt at hun kort efter dobbeltdrabet blev tilbudt at købe et kamera, der svarer til beskrivelsen af Bjarne Johansens kamera.

Samtidig sagde VS til hende, at han havde gjort noget dumt, og at hun ikke ville se ham meget længe. Det nægter VS dog, at han skulle have sagt.

Bror anklaget for at udlåne og bortskaffe maskinpistol

Mens den 38-årige mand, VS, er tiltalt for drabene, er hans 36-årige bror MCM er tiltalt for at have opbevaret gerningsvåbenet, en maskinpistol, samt for at hjælpe sin bror med at skaffe det af vejen ved at kaste det i en sø.

Han nægter sig ligeledes skyldig, og forsvarer Jesper Storm Thygesen kræver ham frifundet.

Den endelige domsafsigelse i sagen finder sted i dag kl. 11.30 ved Retten i Odense.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden