Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Klima­bedraget

TV2 (Arkiv)
Foto: TV2 (Arkiv)

TILTALT. En af de tre personer, der nu er tiltalt for organiserede cykeltyverier og for dokumentfalsk. Han blev afsløret af skjulte tv2-optagelser i færd med at fjerne en dyr ladcykel.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu er de landskendte cykeltyve blevet tiltalt

Gruppe, der blev filmet af Station 2 i færd med at stjæle ladcykel, slæbes nu for retten.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det tog to år og en uge. Men så kom anklageskriftet også mod en trio, der blev filmet under tyveri af ladcykel.

Københavns Politi har nu tiltalt de tre personer, der anklages for organiserede tyverier af dyre ladcykler.

Det sker efter en udsendelse i TV2's kriminalmagasin Station 2 i april 2010, der udstyrede en af de populære familiecykler med en skjult gps-sender og derpå fulgte cyklen med skjult kamera. Den blev stjålet, fik ændret stelnummeret på et værksted og blev derefter sat til salg i Den Blå Avis.

LÆS ARTIKEL To år efter afsløringen af professionelle cykeltyverier er der ikke faldet straf

Under udsendelsen erkendte en af tyvene forbrydelsen for rullende kamera.

Men da han et halvt års tid senere blev fremstillet for en dommer nægtede han pure i byretten og hævdede, at han blot havde flyttet en cykel.

Tiltales for tyverier i 2010
Nu kommer reaktionen fra myndighederne: Sammen med to andre bliver han tiltalt for tyveri af fem cykler i København og for dokumentfalsk.

TYVERIKORT

Det sidste skyldes, at tyvene ved salget af de stjålne cykler havde fremstillet falske salgsfakturaer, som køberne fik med som dokumentation for, at der var tale om et lovligt salg.

Tyverierne af cykler er en landeplage. Hvert ottende minut slår cykeltyvene til i Danmark.

LÆS MERE

Problemet har fået Cyklistforbundet til at trygle politiet og landets politikere om at gøre noget for at dæmme op for tyverierne. Kommunikationschef Frits Bredal kritiserer myndighederne for passivitet over for de mange tyverier.

»Der er fuldstændigt frit spil for cykeltyven«, mener han.

LÆS ARTIKEL

Flere politikere har efterlyst en forstærket indsats mod de mange tyverier, der årligt koster forsikringsselskaberne omkring 250 millioner kroner.

»Hvis der er tale om organiserede cykeltyve, bliver de jo bare ved. Derfor er det i samfundets interesse, at stoppe dem«, siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper.

Borgmester beklager manglende indsats

Københavns kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) beklager, at opklaringen af de mange tyverier af cykler ikke prioriteres.

»Det er det samme som at sige: Kom og stjæl vore cykler, for det er der ikke nogen, der gør noget ved«, mener hun.

LÆS OGSÅ

SF's teknik- og miljøborgmester, Ayfer Baykal, vil have registeret over stjålne cykler åbnet, så andre end politiet kan tjekke stelnumrene på de cykler, der kan være tyvekoster. Hun vil rejse kravet over for justitsminister Morten Bødskov (S).

Det vil dog ikke have nogen effekt over for tyvegrupper som den, der nu skal for retten. Organiserede tyvebanders ændringer af stelnumrene vil medføre, at de ikke opdages af åben adgang til stelnummer-registeret.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden