0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

De tiltalte: Charmøren, afhopperen, misbrugeren og den psykisk syge

Fire mænd er tiltalt for at ville myrde et ukendt antal personer i JP/Politikens Hus.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hans svigermor er den finske konvertit Helena Benaouda, som siden 2004 har været talskvinde for Sveriges Muslimske Råd.

Efter anholdelsen af den nu 31-årige MA i december 2010 kaldte hun sin svigersøn for en »charmerende person«, som hun ikke havde mistænkt for at være radikaliseret.

I dag er han sammen med tre andre mænd bosiddende i Sverige tiltalt for terrorisme efter straffelovens paragraf 114 for at ville myrde et ukendt antal mennesker i JP/Politikens Hus med de våben, der blev beslaglagt under anholdelsen.

Anholdt flere gange
31-årige MA er født i Libanon, men kom til Sverige i 1987, hvor han opnåede svensk statsborgerskab. I 2004 blev han idømt fem måneders fængsel ved retten i Halmstad for blandt andet trusler og vold mod tjenestemand.

MA er umiddelbart den mest spektakulære af de fire tiltalte. Han blev således fængslet i Etiopien i 2007 sammen med sin dengang gravide 17-årige kæreste, Helena Benaoudas datter, efter at have forladt Somalia, hvor parret ifølge MA havde været på ferie sammen. MA blev dog ifølge svenske medier en kort overgang anklaget for at have kæmpet på islamisternes side i det afrikanske land.

LÆS OGSÅ I efteråret 2009 blev han på ny pågrebet, denne gang i Pakistan sammen med kæresten, barnet og den løsladte svenske Guantánamofange, Mehdi Ghezali, fordi de var rejst illegalt ind i landet.Holdt sig for sig selv
Den anden tiltalte, 38-årige SZ, hoppede af bilen undervejs fra Stockholm til København.

Han blev pågrebet i den stockholmske forstad Järfälla, hvor han frekventerede den lokale moské, men aldrig talte med nogen, holdt sig for sig selv i bedelokalet og altid var iklædt den traditionelle muslimske kjortel. Han er født i Tunesien, men flyttede til Sverige i 1998 og blev statsborger.SZ rejste i august 2009 ulovligt ind i det vestlige Pakistan, hvor han blev anholdt af politiet og udvist til Sverige efter et ti dage langt ophold i fængsel.

Dømt for narko
Den tredje tiltalte, 46-årige MD, er også født i Tunesien, hvor han stadig har sit statsborgerskab, men i 1993 flyttede han til Sverige, hvor han efter alt at dømme boede på en adresse i Stockholm.

MD var kendt som misbruger og blev i 2004 dømt for narkohandel og vold.

Han er tidligere dømt for mishandling af sin daværende hustru og for forskellige former for trusler.

Vold, trusler og seksuelle overgreb

Den fjerde mand, OA, blev i 2000 sendt i retsmedicinsk psykiatrisk behandling i Sverige efter en dom i Stockholm for vold, trusler og seksuelle overgreb og chikanerier. OA boede i forstaden Rinkeby.

Han er svensk statsborger, født i Dalarna og søn af en svensk mor og egyptisk far. FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter