Opsyn. Politiet holder øje emd de danske rockere - også i udlandet.
Foto: DRESLING JENS

Opsyn. Politiet holder øje emd de danske rockere - også i udlandet.

Danmark

Politiet holder øje med danske rockere i Thailand

HA og Bandidos har etableret sig i landet, men skal ikke tro, de har fred derude, siger politiet.

Danmark

Danske rockere fra Hells Angels og Bandidos står bag oprettelsen af rockerafdelinger i Thailand, og rockernes interesse for det asiatiske land skyldes muligvis ikke kun det solrige klima. Thailand kan blandt andet bruges til hvidvaskning af penge fra kriminelle aktiviteter i Danmark og som afsæt for narkoforsyninger hjemtil.

Desuden kan kriminelle i Thailand organisere handel med kvinder, der kan sendes til Danmark som prostituerede.

In English Rockeres aktiviteter i Thailand har nu fået rigspolitiet til at indgå et tæt samarbejde med politimyndighederne i Thailand, oplyser lederen af Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, Kim Kliver: »Rockerne skal ikke tro, at de kan have helle i Thailand og etablere en base for kriminelle aktiviteter i Danmark. Både Thailand og Danmark er interesseret i at bekæmpe den organiserede kriminalitet, som medlemmer af rockergrupperne herhjemme står for, og derfor har vi nu aftalt, at de mange erfaringer, som vi her i Danmark har med indsatsen mod rockerne, dem kan vi give videre til politiet i blandt andet Bangkok og ferieområdet Pataya, ligesom vi kan hjælpe thaierne i konkrete sager, hvis de ønsker det«. Ledende danske Bandidosrockere var allerede for 6-8 år siden med til at etablere Bandidosafdelinger i blandt andet Bangkok, og i år har danske Hells Angels-rockere været med til at oprette en HA-afdeling i Pataya. Fokus på kvindehandel Politiet herhjemme har registreret, at der foregår en livlig rejseaktivitet, hvor danske rockere tager på kortere eller længere ophold i Thailand. Hvor stor denne trafik er, vil Kim Kliver ikke ud med, men han siger: »Indsatsen her i landet mod rockerne har presset dem. Ikke alene har vi fængslet mange af dem, vi har også ramt rockerne der, hvor det gør mest ondt: på pengepungen. Skat har beslaglagt værdier, for eksempel biler, smykker og kontanter, og stanget skatte- og momsbøder ud, så de kriminelle rockere har måske behov for at placere deres penge andre steder, hvor de tror, vi ikke kan komme til dem«.Denne såkaldte Al Capone-metode kostede sidste år rockerne og banderne op mod 100 millioner kroner, viser den seneste årsopgørelse over politiets rocker- og bandeindsats.

Kim Kliver siger, at politiet er opmærksom på, at Thailand i danske rockeres øjne kunne være et sted, hvor de måske kunne gemme penge og skaffe sig eksempelvis nye forsyningsveje for narkotika og handel med kvinder.

»Kvinder fra Østen er den største gruppe handlede kvinder herhjemme. Vi vil derfor være opmærksomme på, om medlemmer af rockergrupperne viser interesse for dette marked«, siger NEC-chefen.

Danmark har i forvejen gennem Europol et tæt samarbejde med EU-landene og lande på Balkan om at bekæmpe organiseret grænseoverskridende kriminalitet, blandt andet af den slags, som medlemmer af rockergrupperne bedriver. Samarbejdet med Thailand er det første af sin slags uden for Europa, men næppe det sidste.

»Vi interesserer os også, ikke mindst via Europol, for andre områder, hvor rockerne kunne udvise samme interesse for at etablere sig, som de har udvist i Thailand«, siger Kim Kliver, dog uden at byde nærmere ind på, hvor i verden det kunne være.

Selv om de mange voldelige sammenstød herhjemme mellem især indvandrerbander og rockergrupper er tage lidt af det seneste par år, er rockernes og bandernes styrke ikke mindsket og deres kriminelle forretninger ikke taget af. Tværtimod.

Hooligans bliver rockere

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Rigspolitiets rocker- og bandeopgørelse for 2011 viser således, at politiet har styr på 133 rocker- og bandegrupper med i alt godt 1.800 medlemmer. Begge tal er højere end året før. 1.000 af de 1.800 rockere og bandemedlemmer hører til den hårde del af grupperingerne, nemlig Hells Angels, Bandidos og deres støttegrupper, samt de mest velorganiserede bander. Rockerne kan mønstre 700 medlemmer, mens banderne tæller 300. Dertil kommer cirka 800 medlemmer af mere lokale og løsere funderede kriminelle rocker- og bandegrupper.

Ifølge opgørelsen konstaterer politiet nu, at især hooliganmiljøet omkring de store fodboldklubber er leveringsdygtigt i nye medlemmer til rockergrupperne, mens banderne rekrutterer nye medlemmer i nogle af de belastede boligområder og fra deres egne familier.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce