Familie. Prinsesse Athena med sin storebror.
Foto: FRANDSEN FINN

Familie. Prinsesse Athena med sin storebror.

Danmark

Prinsessen er døbt Athena Marguerite Francoise Marie

Navnet på kongefamiliens nyeste medlem er nu afsløret.

Danmark

Athena Marguerite Francoise Marie.

Sådan blev navnene på den lille datter af prins Joachim og prinsesse Marie ved dåben i Møgeltønder.

Festdagen kunne heller ikke være smukkere for familien og for sønderjyske by, der lagde kirke til den kongelige begivenhed.

Kirke i blomsterskrud Byen var trukket i festtøjet og tilskuere og dåbsgæster trodsede en mild forårsregn for at komme til kirken.

Livet er mere end det, vi selv kan gøre det til og større end vi selv kan forstå.

Og smukt var der inde i det festklædte kirkeskib, hvor døbefonten i dagens anledning var beklædt med blandt roser og pæoner - blomsterne, der gik igen i pynten ved knæfaldet og på alteret.

Den lille prinsesse var iført en nyere dåbskjole, som hendes storebror, prins Henrik, blev døbt i for tre år siden.

Den er af cremefarvet, jacquardvævet schweizerbomuld, syet i empiresnit og med knapper i ryggen som på en løjert.

Familien gør barnet privilegeret
Det lille barn er da også privilegeret, konstaterer kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen, der står for gudstjenesten og dåbshandlingen, hvor blandt andre prinsesse Maries brødre stod faddere.

Ikke på grund af sin familietilknytning, men på grund af familiesammensætningen. Hun vil være omgivet af forældre, bedsteforældre, onkler og tanter og ikke mindst tre brødre, der - venter han - vil stille op for hende.

»Alle vil gøre deres til, at hun får lov at vokse op som andre små piger, omgivet af kærlighed og nærvær«, forudser Erik Norman Svendsen.

Præsten: Kirke og folk er knyttet sammen

Han glæder sig også over, at hun med sin dåb modtager »samhøringhedens sakramente«.

»Det er et privilegium at høre til i et folk og en kirke, som igennem århundreder har været vævet ind i hinanden. Det har været med til at sikre sammenhold og sammenhængskraft i vores folk«, siger han i dåbstalen i den fyldte kirke i Møgeltønder, hvor mors og fars familie var rigt repræsenteret på kirkebænkene.

FOTOS

De glade forældre har valgt salmer som »Nu titte til hinanden de favre blomster små« og »I al sin glans nu stråler solen« på dagen for deres datters dåb.

»Dåben holder os fast på, at livet er mere end det, vi selv kan gøre det til og større end vi selv kan forstå«, siger Erik Norman Svendsen denne smukke majdag i Møgeltønder.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce