Bedsteforældre for Asyl: Hold så op med at sultestrejke

Over 60 asylansøgere er holdt op med at spise over hele landet.

Danmark

Vi kan godt forstå desperationen, men hold op med at sultestrejke.

Det er budskabet fra en af de græsrodsbevægelser, som har stået last og bram med flygtninge i Danmark i årevis, Bedsteforældre for Asyl.

Netværket reagerer på, at over 60 syriske og iranske asylansøgere på fem forskellige asylcentre over hele landet nu er holdt op med at spise, i frustration over deres forhold.

»De skal have lov til at gøre, hvad de vil, men at true vores danske politikere med døden, tror jeg ikke er et redskab, der gavner«, siger pensioneret overlæge og medlem af netværket, Mogens Hilden.

Har besøgt sultestrejkende

Mange har fået afslag på asyl, men kan ikke sendes tilbage til deres hjemlande. Omvendt kan de heller ikke få et liv her, fordi de ikke må arbejde og skal opholde sig på centrene.

»Der er ingen tvivl om vores solidaritet med deres situation, og vi ønsker dem alt godt, men vi synes, de skal holde op med sultestrejken«, siger Mogens Hilden, som for nylig besøgte de sultestrejkende i Sigerslev

»Sultestrejke er der ikke nogen i det danske samfund, som synes er godt. De vil ikke acceptere en sultedødstrussel. Døden skal ikke bruges som kampvåben«, siger lægen.

Hvad skal de så gøre i stedet for?

»Jamen, de kan jo ikke gøre noget, de stakler. De kan ikke andet end at holde ud. Forhåbentlig ændrer forholdene sig i Syrien, og så håber jeg, politikerne gør, hvad de kan for at hjælpe«, siger han.

FACEBOOK

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce