Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Rektor: Sexvideo er helt uacceptabel

Fremvisningen af en elevs sex-eskapade er »dybt krænkende«, erkender rektor på Gammel Hellerup Gymnasium. Han frygter, at sagen vil skade skolens omdømme.

Danmark

Sagen om fremvisningen af en sexvideo med en elev til en morgensamling på Gammel Hellerup Gymnasium i sidste uge er helt uacceptabel.

Sådan lyder erkendelsen fra gymnasiets rektor, Jørgen Rasmussen, der i skarpe vendinger tager afstand fra episoden.

Forrige tirsdag var mellem 400 og 500 lærere og elever til stede ved en afslutningsceremoni, da de på en storskærm kunne se en mandlig elev fra 3. g have oralsex og samleje med en jævnaldrende ung kvinde.

Rektor var selv til stede ved fremvisningen, hvor filmen ikke blev afbrudt. Og selv om hverken lærerne eller han selv var bekendt med indholdet af videoen, beklager han episoden.

Rektor: »Jeg blev chokeret«

»Jeg så selv dele af den video, og jeg vil gerne sige klart, at sådan en video selvfølgelig ikke på nogen måde er i orden. Jeg blev chokeret. Der blev også vist andre videoer, som var helt fine, men den video, du taler om, viste nogle meget ubehagelige og grænseoverskridende scener, synes jeg. Det er helt uacceptabelt og hører ikke hjemme her på stedet«, siger Jørgen Rasmussen.

Den video kan være direkte ulovlig. Hvordan kan den blive vist ved en morgensamling?

»Det er jo ikke sådan, at vi på forhånd går det materiale igennem, som eleverne laver. Derfor ved vi ikke helt, hvad der bliver vist. Men det her er et enkeltstående tilfælde, og eleverne har kunnet styre det indtil i år. Derfor skal vi heller ikke fremover spørge de studerende i detaljer, hvad de viser. Men det er klart, at vi skal have lavet en eller anden form for et kodeks, så det ikke sker igen«.

Det er klart, at vi skal have lavet en eller anden form for et kodeks, så det ikke sker igenHvad synes du, det siger om det gymnasium, du er rektor for, at sådan en video bliver vist foran hele skolen?

»Det kan jo være skadeligt for skolen, det her. Og det er slet ikke det, vi vil stå for. Derfor diskuterer vi også, hvad der nu skal ske. Der er nok en tendens til, at eleverne bliver mere og mere grænsesøgende. Jeg oplever, at der en udvikling i gang, hvor der er nogle grænser, som skal brydes«.Hvilke konsekvenser får det for de elever, der har lavet videoen?

»Efter den morgensamling har vi haft nogle elever til samtale for at finde ud af, hvordan videoen er opstået. I øjeblikket overvejer vi, hvad konsekvensen skal være for dem, der har gjort det, men først prøver vi at finde ud af, hvem det er«.

Vil du anmelde det til politiet?

»Det har vi ikke taget stilling til endnu. Men det er selvfølgelig dybt krænkende for kvinden, som formentlig ikke ved, at videoen bliver vist«.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce