Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Røde Kors: Bahrain lovede at udlevere al-Khawaja

Ifølge en speciallæge fra Røde Kors ville myndighederne i Bahrain at sende aktivisten al-Khawaja til Danmark.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De bahrainske myndigheder lovede i midten af marts, at de ville udlevere den livstidsdømte Abdulhadi al-Khawaja til Danmark.

Det fortæller den danske speciallæge Lise Lotte Nielsen, som tilbragte 43 dage i Bahrain som udsending for Røde Kors, ifølge DR Nyheder.

Hun rejste til den arabiske golfstat for at bringe den dansk-bahrainske menneskerettighedsaktivist og demokratiforkæmper til Danmark.

»Jeg fløj derned den 14. marts. Det var den dag, at vi fik endeligt at vide af de bahrainske myndigheder, at vi kunne hente Al-Khawaja hjem«, siger hun til DR Nyheder.

LÆS ARTIKEL

Men dagene gik, og efterhånden indså Lise Lotte Nielsen, at tilladelsen til at hente al-Khawaja måske ikke var helt parat:

»Vi blev holdt hen. De sagde, at der var nogle formaliteter, der skulle ordnes, inden han kunne overdrages til de danske myndigheder«.

»De sagde, at det ville taget et par dage, og derfor blev jeg selvfølgelig dernede og var standby og ventede på, at han blev frigivet«, tilføjer Røde Kors-lægen.

Opgave skiftede karakter

Men dage blev til uger, og Lise Lottes Nielsens opgave skiftede langsomt karakter.

»Det gik jo op for os, at han ikke ville blive frigivet, og så ændrede min opgave sig til, at jeg skulle besøge ham i fængslet, holde øje med hans helbredsstilstand og støtte ham«, forklarer Lise Lotte Nielsen.

LÆS ARTIKEL

Hun havde som repræsentant for Røde Kors fået aftalerne i stand sammen med den danske ambassadør i Saudi Arabien, Christian Kønigsfeldt.

De besøgte Abdulhadi al-Khawaja i fængslet i alt 20 gange, og alle møder - bortset fra det sidste - varede halvanden time.

Det sidste i rækken blev begrænset til 20 minutter, og derefter blev danskerne eskorteret væk af nogle vagter, lyder det.

»Sidenhen er vores forespørgsler på besøgsadgang blev ignoreret«, fortæller Lise Lotte Nielsen til DR Nyheder.

Den dansk-bahrainske menneskerettighedsaktivist er livstidsfængslet for at deltage i et oprør mod Bahrains regering. Han stoppede sin sultestrejke den 28. maj efter 110 dage uden mad.

FACEBOOK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden