0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næstved Kommune beklager forløbet med Amy

Kommunen bag tvangsflytningen af pigen Amy ville have gjort det anderledes i dag.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
JACOB EHRBAHN (arkiv)
Foto: JACOB EHRBAHN (arkiv)

Amy. Næstved Kommune beklager behandlingen af den 12-årige Amy i forhold til, hvor hun skal bo.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forløbet har været langt, dramatisk og hårdt for den 12-årige pige, der ufrivilligt blev sagens kerne.

Sådan lyder udmeldingen fra Næstved Kommune i sagen om pigen Amy, der blev adopteret til Danmark i 2009.

»Amy har været hovedperson i en sag, som desværre har strakt sig over en for lang periode. Hun har været udsat for en dramatisk flytning, og det har været svært at finde det rette tilbud til hende. Det beklager vi«, lyder det i en pressemeddelelse fra Næstved Kommune.

Kommunen bekræfter, at det nu er besluttet, at Amy skal flytte tilbage til sin plejefamilie. Det var netop en voldsom flytning fra plejefamilien, der blev dokumenteret på video, der skabte opmærksomhed omkring Amys sag.

LÆS OGSÅ

Bedste løsning er plejefamilien
Adoptivforældrene havde opgivet Amy, hvorefter hun flyttede ind hos en plejefamilie, hvor hun ønskede at blive boende. Efter 11 måneder besluttede Næstved Kommune dog at hun skulle på institution og kun måtte se sine adoptivforældre, der havde fortrudt beslutningen om at opgive den store pige.

»Som tingene har udviklet sig, er den bedste løsning for Amy, at hun vender tilbage til sin plejefamilie, hvor hun kan få den ro og stabilitet, som hun har behov for«, siger formand for Børneudvalget Søren Dysted.

Parallelt med at Amy flyttes, arbejder man på at genetablere tilliden mellem de involverede parter, herunder at genskabe en god relation til adoptivfamilien og lillesøsteren, oplyser kommunen.

»Vi arbejder bl.a. på, at Amy igen får kontakt og samvær med sin lillesøster, og at hun får tilrettelagt et relevant skoletilbud. Ligeledes vil vi sikre, at både plejefamilien og adoptivforældrene får den nødvendige professionelle støtte, der skal til for at skabe et konstruktivt samarbejde«, fortæller Børne- og kulturdirektør Per B. Christensen.

Ville have gjort det anderledes

Både politikere og ledelsen er enige om, at hele forløbet skal evalueres grundigt i den nærmeste fremtid.

Tilliden til medarbejderne i kommunen er intakt, forsikrer direktøren på børneområdet.

»Men jeg er sikker på, at der er ting som de involverede medarbejdere og ledere ville have gjort anderledes i dag, og det skal vi naturligvis lære af«.

FACEBOOK

Læs mere: