Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Veninden. Dennis Søderberg Jensen og hans bedste veninde Maria Krogh hænger tit ud i hans lejlighed. I baggrunden til højre står to ruller chips, som Dennis desperat prøver at holde sig fra.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dæmonerne inde i mig siger, at jeg skal spise det

Dennis' dagbog - kapitel 1: Dennis Søderberg Jensen vejer 170 kilo fordelt på 172 cm. Han ved, at den fede mad før eller siden vil slå ham ihjel, for trangen til chips, burger og grillmad er for stor. Vi følger ham over fem dage.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Han griner til kameraet. Det ser ud, som om billedet er taget til en fest, og måske trykker han selv på udløseren. En ung og smuk lyshåret kvinde læner sit hoved mod hans, og hun kysser ham på kinden med tungespidsen.

Mit første møde med Dennis Søderberg Jensen er virtuelt. Jeg har fået at vide, at han måske vil være med i Politikens artikelserie om svær overvægt. Da jeg kun kender hans navn, slår jeg ham op på Facebook. Det sort-hvide profilbillede springer i øjnene.

Jeg ved, at Dennis vejer 170 kilo og er 31 år gammel. Straks begynder tankerne at forme sig, om hvem han er: Måske er han en isoleret stakkel, der henslæber sin tilværelse alene, fordi han er så skamfuld over sin vægt, at han ikke tør gå uden for en dør. Måske er han en ædedolk, der propper sig med mad dagen lang. Mon han lugter af sved? Hvis han gik op i sit udseende, havde han nok for længst hugget bremsen i og stoppet med at spise alt det, der har bragt hans vægt op på det dobbelte af min.

Den slags tanker dukker op, inden jeg selv møder Dennis. Jeg kan ligeså godt være ærlig. Men så er der lige billedet på Facebook. Det passer ikke til fordommen om, hvad for et menneske Dennis må være, når han slæber rundt på de berømte 170 kilo. Han er svært overvægtig, fed, tyk og hvad vi ellers kalder de 600.000 voksne danskere, der har et body mass index, BMI, på over 30 og dermed er så store, at vægten skader deres helbred.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden