Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Odenses borgmester: Vi bør hjælpe med at huse asylansøgere

200 asylansøgere flytter i næste uge ind i etageejendom i Vollsmose i Odense.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Odenses borgmester Anker Boye (S) bifalder at 200 asylansøgere flytter midlertidigt ind i Vollsmose.

Det skriver borgmesteren i en redegørelse af sagen til kommunens byråd.

Rådmanden for Social- og arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel (S), sagde ellers tidligere i dag, at et asylcenter i Vollsmose er det sidste, der er brug for.

Kommunen blev ifølge borgmesteren kontaktet i juni af ejendomsselskabet Dan Mark Ejendomme, der ville høre kommunens holdning til, at ejendommen Østerhøj i Vollsmose blev lejet ud til Udlændingestyrelsen.

Styrelsen ønskede at etablere et asylcenter i den 11 etager høje og delvist tomme etageejendom.

Ville ikke anbefale asylcenter Anker Boye understregede ved den lejlighed, skriver han, at der ikke står lovgivningsmæssige hindringer i vejen, men at han ikke kan anbefale at placere et permanent asylcenter i den belastede bydel.

Dan Mark Ejendomme A/S og Udlændingestyrelsen indgik derfor ikke en lejeaftale i første omgang.

LÆS MERE

12. juli modtog kommunen igen en henvendelse fra Dan Mark Ejendomme, hvor lejeaftalens betingelser var anderledes end det, som kommunen oprindeligt blev informeret om.

Nu viste det sig, at Udlændingestyrelsen havde akut brug for et midlertidigt asylcenter og derfor kun skulle leje bygningen fra august og til og med december.

Pres på centre

Den løsning kan Anker Boye godt acceptere.

»...vi bør bidrage til løsningen i den akutte situation. Løsningen bør koordineres med vores øvrige integrationsindsats, hvor det er muligt«, skriver Anker Boye.

Ifølge Udlændingestyrelsen er det et ekstraordinært pres for at finde indkvarteringspladser, der fører til den ekstraordinære løsning.

Indkvarteringen i Vollsmose skal først og fremmest anvendes til børnefamilier fra blandt andet det borgerkrigsramte Syrien, der ifølge styrelsen også i år udgør en af de større asylansøger-nationaliteter.

LÆS OGSÅ

Tidligere i dag sagde rådmand for Social- og arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel (S), at et asylcenter i Vollsmose er det sidste, der er brug for.

»Vi har intet hørt om det. De (Udlændingeservice, red.) må have drukket af natpotten«, sagde Peter Rahbæk Juel (S) til Fyens Stiftstidende.

»Vi har ikke i over 10 år henvist asylansøgere og kontanthjælpsmodtagere til Vollsmose, det er helt forkert at lægge et asylcenter her. Det er det sidste, der er brug for«, mener han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden