Odenses borgmester: Vi bør hjælpe med at huse asylansøgere

200 asylansøgere flytter i næste uge ind i etageejendom i Vollsmose i Odense.

Danmark

Odenses borgmester Anker Boye (S) bifalder at 200 asylansøgere flytter midlertidigt ind i Vollsmose.

Det skriver borgmesteren i en redegørelse af sagen til kommunens byråd.

Rådmanden for Social- og arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel (S), sagde ellers tidligere i dag, at et asylcenter i Vollsmose er det sidste, der er brug for.

Kommunen blev ifølge borgmesteren kontaktet i juni af ejendomsselskabet Dan Mark Ejendomme, der ville høre kommunens holdning til, at ejendommen Østerhøj i Vollsmose blev lejet ud til Udlændingestyrelsen.

Styrelsen ønskede at etablere et asylcenter i den 11 etager høje og delvist tomme etageejendom.

Ville ikke anbefale asylcenter Anker Boye understregede ved den lejlighed, skriver han, at der ikke står lovgivningsmæssige hindringer i vejen, men at han ikke kan anbefale at placere et permanent asylcenter i den belastede bydel.

Dan Mark Ejendomme A/S og Udlændingestyrelsen indgik derfor ikke en lejeaftale i første omgang.

LÆS MERE

12. juli modtog kommunen igen en henvendelse fra Dan Mark Ejendomme, hvor lejeaftalens betingelser var anderledes end det, som kommunen oprindeligt blev informeret om.

Nu viste det sig, at Udlændingestyrelsen havde akut brug for et midlertidigt asylcenter og derfor kun skulle leje bygningen fra august og til og med december.

Pres på centre

Den løsning kan Anker Boye godt acceptere.

»...vi bør bidrage til løsningen i den akutte situation. Løsningen bør koordineres med vores øvrige integrationsindsats, hvor det er muligt«, skriver Anker Boye.

Ifølge Udlændingestyrelsen er det et ekstraordinært pres for at finde indkvarteringspladser, der fører til den ekstraordinære løsning.

Indkvarteringen i Vollsmose skal først og fremmest anvendes til børnefamilier fra blandt andet det borgerkrigsramte Syrien, der ifølge styrelsen også i år udgør en af de større asylansøger-nationaliteter.

LÆS OGSÅ

Tidligere i dag sagde rådmand for Social- og arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel (S), at et asylcenter i Vollsmose er det sidste, der er brug for.

»Vi har intet hørt om det. De (Udlændingeservice, red.) må have drukket af natpotten«, sagde Peter Rahbæk Juel (S) til Fyens Stiftstidende.

»Vi har ikke i over 10 år henvist asylansøgere og kontanthjælpsmodtagere til Vollsmose, det er helt forkert at lægge et asylcenter her. Det er det sidste, der er brug for«, mener han.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce