Røde Kors: Center i Vollsmose bliver godt

Mens et asylcenter i Vollsmose vækker politisk vrede flere steder, så er Røde Kors anderledes positive.

Danmark

Mens placeringen af et nyt, midlertidigt asylcenter i Vollsmose vækker politisk vrede fra flere kanter, opfordrer centrets leder områdets beboere og politikere til i stedet at se det positive i situationen.

»Jeg er meget sikker på, at når vi kommer i dialog med de lokale, så vil vi sammen se en række nye muligheder, som både vil være til gavn for de lokale og for asylansøgerne«, siger Michael Vinther, som også leder Røde Kors' center i Auderød i Frederiksværk, til Information.

Både lokale og nationale politikere har ellers svært ved at forstå, at den omstridte bydel skal huse op mod 200 asylansøgere frem til årsskiftet.

LÆS MERE

Her skal de bo i en 11 etager høj og delvis tom etageejendom, som Odense Kommune for nylig solgte til Dan Mark Ejendomme A/S. Selskabet som har indgået den midlertidige lejeaftale med Udlændingestyrelsen.

Midt i by med landsmænd
Men Michael Vinther ser muligheder:

»I hvert fald er der en mulighed for, at asylansøgerne kan blive en større del af lokalsamfundet, end vi er vant til. Asylcentret ligger nemlig, som et af de få i landet, ikke blot midt i et bynært område. Nogle af de omkringboende og handlende vil have samme nationalitet som asylansøgerne, hvilket også giver dem bedre mulighed for at komme i kontakt med andre«, siger han til Information.

Odense har ellers ikke det seneste årti henvist asylansøgere og kontanthjælpsmodtagere til Vollsmose.

Borgmester er positiv

Selvom rådmanden for Social- og arbejdsmarkedsforvaltningen i Odense Kommune, Peter Rahbæk Juel (S), mener, at et asylcenter i Vollsmose er det sidste, der er brug for, så har byens borgmester accepteret centret.

»Vi bør bidrage til løsningen i den akutte situation. Løsningen bør koordineres med vores øvrige integrationsindsats, hvor det er muligt«, skriver borgmester Anker Boye (S) i en redegørelse til kommunen ifølge politiken.dk.

LÆS MERE

Anker Boye vil dog ikke anbefale at placere et permanent asylcenter i Vollsmose.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce