Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Angst. 16-årige Sifat Khaja kom til Danmark i januar og har siden fået afslag på asyl. Nu opholder han sig på en børneinstitution i Nordsjælland og kan blive en af de første uledsagede børn, der udvises til Afghanistan. Foto: Marius Nyheim

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

16-årig afghaner i fare for at blive udvist: Hellere illegal i Iran end død i Afghanistan

16-årige Sifat Khaja kan ende blandt de første uledsagede mindreårige, der udvises til Afghanistan.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Selv er Sifat Khaja overbevist om, at Afghanistan bliver hans død. Hvis ikke på grund af de opiumssmuglere, der var årsag til hans families flugt, så fordi landets oprørsgrupper er berygtede for at slå hårdt ned på hjemvendte flygtninge, der har søgt asyl i Vesten.

»Afghanistan er et skrøbeligt land i en meget svær situation, og jeg ved ærlig talt ikke, hvordan man lever der«, siger han.

Siden 16-årige Sifat Khaja blev stoppet af Sydsjællands Politi en kold dag i januar sidste år, er han gentagne gange blevet bedt om at forklare, hvorfor han har søgt asyl i Danmark uden sin familie. Først hos politiet, der afhørte ham efter hans ankomst. Så hos Udlændingestyrelsen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden