Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiet slår til mod hashkøbere uden for Christiania

Ny Taks Force lavede større aktion i går.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

28 købere af hash og én sælger blev anholdt torsdag ved en stor aktion lige uden for Christiania. Aktionen er en del af en ny plan om at ramme den organiserede hashhandel på pengepungen ved at skræmme kunderne væk, oplyser Task Force Pusher Street.

»Vi går efter dem, som vil købe hash, fordi vi vil ramme bagmændene ved at gøre det usikkert for deres købere, så de mister kundegrundlaget«, siger vicepolitiinspektør Poul Kjeldsen, leder af Task Force Pusher Street, til Ritzau.

350 gram hash beslaglagt under aktionen Den nye Task Force trak i arbejdstøjet i mandags og har altså allerede sendt en advarsel til køberne, mener politiet.

»Vi vil sende det signal til køberne, at det er mere risikofyldt at færdes i området. Der er en noget større sandsynlighed for at løbe ind i en betjent derude nu, hvor vi har startet task forcen«, fortæller lederen.

Der blev i alt beslaglagt 350 gram hash under aktionen. Men langt de fleste havde købt under 10 gram og fik derfor en bøde på 2.000 kroner. Anden gang, de bliver taget med hash, koster det 3.000 kroner, mens bøden stiger til 4.000 kroner ved tre eller flere.

Det er Pusher Street, politiet vil ramme

»Vi skal gå efter den organiserede kriminalitet på Christiania, og vi vil den åbenlyse hashhandel til livs på længere sigt, og derfor er det Pusher Street, vi vil ramme«, forklarer Poul Kjeldsen, der også vil ramme bagmændene og i dialog med christianitterne.

Tidligere har der været sammenstød mellem narkomiljøet og politiet, men indtil videre har Task Forcen ikke mødt modstand.

Justitsminister Morten Bødskov (S) var torsdag i samråd, fordi Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, kræver en plan for at stoppe »den åbenlyse hashhandel, som foregår overalt i København«.

Ministeren mener dog, at »der er kommet betydeligt mere pres på hashhandlen i København de seneste år«.

LÆS ARTIKLEN

Københavns Politi beslaglagde 1.352,84 kilo hash i 2011 mod blot 221,45 kilo i 2007.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden