Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Urobetjente får bøder for vild fest, ulovligt fyrværkeri og løgn

Fem fulde betjente i Rødovre skal samlet betale 18.500 kroner for ulovlige kanonslag, dårlig ledelse og løgn.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En vild fest på politistation i Rødovre koster nu fem betjente i alt 18.500 kroner i bøde.

Mens bølgerne gik højt til festen, kastede betjentene nemlig ulovlige kanonslag, løj om det til vagtcentralen og opbevarede hittegods uforsvarligt, oplyser statsadvokaten.

»Vi har sendt bødeforlæg ud, og hvis de ikke vedtager bøden, så går sagen i retten. Men vi har en forventning om, at de betaler bødeforlægget«, siger senioranklager Henrik Plæhn til Ritzau.

Lederen får den største bøde

Festen udspillede sig i februar, da urobetjentene i Københavns Vestegns Politis specialpatrulje på alle mulige måder gik til den.

Tre politiassistenter har overtrådt fyrværkeriloven ved at have affyret kanonslag. De skal hver betale 2.000 kroner i bøde.

Lederen af gruppen skal betale 7.500 kroner for at have hittegods - de ulovlige kanonslag - på sit kontor i et uaflåst skab og uden registrering, hvilket er i strid med reglerne.

Og endelig har en politiassistent misbrugt sin stilling. Han løj nemlig over for politiets vagtcentral, da han i telefonen påstod, at der var styr på situationen og på de involverede ballademagere.

På den måde forsøgte han at hindre, at vagtcentralen sendte politipatruljer til stedet, påstår anklagemyndigheden. Han skal betale 5.000 kroner i bøde.

Flere bekymrede borgere ringede til ordensmagten, da de hørte larm og kraftige kanonslag fra politifesten. Men det var altså politiet selv, der forstyrrede ro og orden.

I øvrigt står nogle af betjentene til en disciplinær straf. Denne del af efterspillet behandles af Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Tidligere har statsadvokat Gyrithe Ulrich slået fast, at ledelsen i gruppen var for svag.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden