Overborgmester. Der er flere penge på vej til især de yngste københavnere i nyt budgetforlig for 2013 som Frank Jensen snart ventes at lægge frem.
Foto: FOLKVER PER (arkiv)

Overborgmester. Der er flere penge på vej til især de yngste københavnere i nyt budgetforlig for 2013 som Frank Jensen snart ventes at lægge frem.

Danmark

Frank Jensen viser regeringen, hvordan Enhedslisten skal landes

For første gang under Frank Jensen ser Enhedslisten ud til at komme med i en budgetaftale i landets største kommune.

Danmark

Hvis regeringen har brug for inspiration til at lande en finanslovsaftale med Enhedslisten, kan det måske betale sig at give Københavns overborgmester, Frank Jensen, et kald.

Alt tyder på, at Enhedslisten for første gang under Frank Jensens styre i landets største kommune bliver en del af aftalekredsen omkring kommunens budget.

Efter intense forhandlinger de seneste dage er det meste klappet af mellem Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, de radikale og Liberal Alliance, erfarer politiken.dk fra flere kilder.

Aftalen om budgettet for 2013 vil efter planen blive præsenteret senere i dag - og senest i morgen.

Baglandet bestemmer

På grund af Enhedslistens interne regler skal aftalen dog godkendes af partiets hovedbestyrelse i København, der her til eftermiddag mødes for at drøfte aftalen.

Tidligere på ugen forlod Venstre, de konservative og Dansk Folkeparti forhandlingerne, fordi de ikke mødte opbakning til deres krav om skattelettelser og penge til at øge vedligeholdelsen af kommunens nedslidte ejendomme.

Kommunens oprindelige forslag indeholdt udgifter for i alt 37,9 milliarder kroner og tilsvarende indtægter. På forhånd har overborgmester Frank Jensen lagt op til at give blandt andet byens skoler og daginstitutioner et løft.

I modsætning til landet som helhed, bliver der flere unge og færre ældre i København, der med et aldersgennemsnit på 36 år har landets yngste befolkning. Der ventes blandt andet at blive afsat penge til ekstra pædagoger.

Desuden ventes aftalen at indeholde en sundhedspakke og investeringer i flere almene boliger med en lav husleje. Dertil kommer en større grøn satsning, erfarer politiken.dk.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce