Straffesag. Café Viking på Nørrebro er en af de flere barer, som har været udsat for afpresning.
Foto: Martin Lehmann (arkiv)

Straffesag. Café Viking på Nørrebro er en af de flere barer, som har været udsat for afpresning.

Danmark

19-årig anholdt for afpresning mod Cafe Viking

Ung mand med tilknytning til bande anholdt for afpresning mod bodega.

Danmark

Københavns Politi har anholdt en 19-årig mand og sigtet ham for trusler og forsøg på afpresning mod indehaveren af Café Viking på Nørrebro.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

»Vi har ihærdigt efterforsket den anmeldelse, vi i slutningen af august modtag fra ejeren af Café Viking. Og det har nu givet resultat«, siger vicepolitiinspektør Tommy Laursen fra Københavns Politi.

Fest på Nørrebro Politiets anholdelse kommer samme dag som værthusejeren af Café Viking, Jane Birgitte Pedersen, står bag en gadefest på Nørrebro, der skal markere, at bydelen står sammen mod bandernes krav om beskyttelsespenge.

Jane Birgitte Pedersen er blevet personificeringen på kampen mod afpresserne efter, at hun er stået frem og har fortalt, hvordan hun blev truet af unge, der krævede penge af hende.

Da hun nægtede, blev der kastet brosten gennem værtshusets ruder.

Flere andre restauratører har til blandt andre politiken.dk fortalt, hvordan de er blevet mødt med krav om beskyttelsespenge, hvis de ville have deres forretning i fred.

Trusler skaber utryghed

Politiet har opfordret alle til at stå frem og fortælle om problemerne med afpresning og krav om beskyttelsespenge, og Tommy Laursen understreger efter anholdelsen af den 19-årige, at borgerne selv kan gøre meget.

»Vi tager den slags trusler og afpresning meget alvorligt. Vi ønsker at slå hårdt ned, for det skaber utryghed blandt erhvevsdrivende og borgere i København«, siger Tommy Laursen.

»Vi tror ikke, at fænomenet er voldsomt udbredt, men det skal standses, og vi opfordrer derfor stadigvæk befolkningen til at anmelde disse forhold til politiet. Det hjælper faktisk«, siger Tommy Laursen.

LÆS OGSÅ

Den 19-årige har ifølge politiet relation til banden Brothas. Han fremstilles i morgen i grundlovsforhør.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce