Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Martin Lehmann (arkiv)
Foto: Martin Lehmann (arkiv)

nulenergi. »Bare nogle grene skygger, slukker anlægget, så træerne kan hurtigt komme til at genere«, lyder klagen fra en husejer i Skive.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nabokrig: Sur nabos nyplantede træer tager lyset fra solcelleanlæg

Et tiårigt naboskab i Skive har udviklet sig til en uforsonlig hegnssynssag.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Uafgjort.

Sådan ville resultatet af en nabostrid mellem to villaejere på Solbakken i Hvidbjerg nær Skive lyde, hvis den kunne sammenlignes med en sportskamp. Det skriver Skive Folkeblad.

Først klagede den ene over, at hans nabo havde placeret et solcelleanlæg for tæt på skel. Skive Kommune gav ejeren af solcellerne dispensation, så anlægget kunne blive stående - bortset fra fire paneler, der skulle flyttes.

Så gik hans nabo i gang med at plante en hæk på sin grund samt fire cirka 3,5 meter høje ahorntræer.

Hegnsynssag gav 'træmanden' ret Det fik ejeren af solcelleanlægget til at rejse sag ved hegnssynet med krav om at få de høje ahorn beskåret ned til 1,80 meter.

Torsdag var der hegnssyn. Det varede mindre end 10 minutter. Så blev der afsagt kendelse, og klagen afvist, skriver Skive Folkeblad.

Villaejeren med solcellerne må leve med, at hans nabo har plantet fire høje tæer, der står spredt på grunden. Vil han fortsætte sin kamp mod naboens ahorn for at få sol til solcelleanlæg, må han indlede en retssag. Det var budskabet til ham fra hegnssynet.

Flere faktorer gør sig gældende.

»Det er uden for hegnssynets kompetence, når der er tale om beplantning længere end 1,75 meter fra skel, forklarer formanden for hegnssynet, Kris Espersen, Bajlum.

Offentlig sti adskiller de to haver
I sagen på Solbakken er der yderligere det aspekt, at der ikke er tale om et fælles hegn mellem de to ejendomme. Der er tværtimod en offentlig sti mellem de to villaejeres haver, skriver Skive Folkeblad.

De fire høje ahorn står spredt lidt bag hækken, og det betragtes som enkelte træer og ikke en del af hegnet. Beplantningen ved naboen til solcellerne er derfor ikke noget, hegnssynet har kompetence til at tage stilling til.

Ahorn-ejeren havde ingen kommentarer
Da villaejeren med de nyplantede ahorn blev spurgt, om han ville udtale sig til sagen, lød svaret

»Jeg har ikke noget at sige. Jeg forholder mig kun til det, der er skrevet i lokalplanen. Kommunen er min nabo«.

Med bemærkningen om at have kommunen som nabo henviste han til den offentlige sti, der går mellem de to involveredes adresse på Solbakken.

Solcelle-manden ærgrer sig
Ejeren af solcellerne forklarede ifølge Skive Folkeblad, at de høje ahorn kan skygge for hans solceller.

»Bare nogle grene skygger, slukker anlægget, så træerne kan hurtigt komme til at genere«, forklarede ejeren.

LÆS OGSÅ

I sin begæring om at få et hegnsyn, skrev han:»Jeg ønsker hegnssynets medvirken til at få fire nyplantede ahorn hos min nabo fjernet eller nedbragt til en højde på 1,80 meter«.

»Min nabo har klaget over udseendet af solcellerne, og jeg har hele tiden oplyst, at han med en hæk på 1,80 meter ikke vil kunne se solcellerne fra sin grund, samt at en hæk med en højde på 1,80 meter ikke vil påvirke produktionen af el fra mine paneler«.

Nu er huset sat til salg

Ejeren af solcellerne skrev også, at han intet har imod, at der er plantet en hæk. Det er udelukkende de høje ahorn, han er generet af.

»Disse træer vil ikke dække yderligere for hans udsyn til solcellerne, og jeg vil derfor påstå, at de udelukkende er plantet som chikane, der skal skygge for mine solceller og nedsætte min el-produktion«, skriver manden med solcellerne til hegnssynet.

Hverken han eller hans nabo ønskede i går at tale med Skive Folkeblad. De to stridende villaejere har været naboer på Solbakken i 10 år. Nu har naboen til solcellerne sat sit hus til salg.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden