Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Anonyme politifolk: Vi lader illegale passere i lufthavnen

Politiet lader ifølge politiblad bevidst illegale migranter slippe gennem kontrollen i Københavns Lufthavn.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiet i Københavns Lufthavn lader mange illegale migranter slippe gennem kontrollen, selv om de sagtens kunne stoppes.

Sådan lyder påstanden fra en række unavngivne politifolk i seneste nummer af fagbladet Dansk Politi. Og de bakkes op af deres formand, Peter Ibsen, fra Politiforbundet.

»Vi har ingen grund til at tro, at det ikke er korrekt, for det stammer fra frontpersonalet selv«, siger Peter Ibsen.

Ingen resurser til sagsbehandling Ifølge politibladet er problemet, at der ikke er ressourcer til den sagsbehandling, der følger i kølvandet, hver gang en illegal migrant er blevet anholdt.

Det har, skriver Dansk Politi, ført til, at der direkte er blevet udstedt en ordre om, at man i nogle tilfælde skal vende det blinde øje til.

»Som jeg har hørt det, får politifolkene derude ballade, når de anholder for mange«, siger en af bladets unavngivne kilder.

Det afvises dog af chefen for politiet i Københavns Lufthavn, Jan Bjørn, der er politiinspektør i Københavns Politi.

Politiinspektør afviser påstand
Ifølge Jan Bjørn er der skruet op for indsatsen over de sidste år.

»Men selvfølgelig er der huller i kontrolnettet. Det er ligesom hos færdselspolitiet. De laver masser af spritkontroller, men til trods for det er der altså nogle, som slipper igennem«, siger Jan Bjørn.

Han ser kritikken fra politifolkene som et udtryk for, at de er meget dedikerede i forhold til deres arbejde.

» Vi er som ledelse nødt til at foretage prioriteringer, og dem vil medarbejderne selvfølgelig ikke altid være enige i«, siger Jan Bjørn.

Situation skaber stor frustration

Ifølge formanden for Københavns Politiforening, Claus Oxfeldt, har situationen skabt frustration hos politifolkene i lufthavnen.

»Når de må vende det blinde øje til noget, som de kunne have gjort noget ved, er det klart, at de bliver frustrerede«, siger han.

Ifølge bladet Dansk Politi søger en del af migranterne direkte videre til Sverige, når først de er kommet gennem Københavns Lufthavn.

Der findes af gode grunde ikke præcise tal for, hvor mange der illegalt kommer ind i Danmark via Københavns Lufthavn, men Dansk Politi anslår, at det svinger fra 10 til 70 personer per dag.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden