Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

STORM. Morten Storm blev til Murad Storm og PET-agent. Før det var han militant islamist og bandidos-rocker. Her er et billede fra 2002, hvor han fortalte medierne om sin første store drejning i livet.
Foto: Kåre Viemose (arkiv)

STORM. Morten Storm blev til Murad Storm og PET-agent. Før det var han militant islamist og bandidos-rocker. Her er et billede fra 2002, hvor han fortalte medierne om sin første store drejning i livet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Portræt: Fra Bandidos-rocker til jihadist - og til PET-agent?

36-årige Morten Storm var involveret i mission, som - siger han - skulle slå topterrorist ihjel. Mød manden med det lange CV.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Talentfuld fodboldspiller, kriminel, Bandidos-rocker, far, søn, konvertit, militant islamist og nu - tilsyneladende - åbenmundet PET-agent.

Sceneskiftene i den tætbyggede, bleg-teintede rødhårede Mortens Storms liv syntes uendelige, frem til han i dag stiller op i Jyllands-Posten.

Her fortæller han om sin tid som PET-agent. Ifølge ham selv var han aktiv i en operation, som skulle dræbe topterroristen Anwar al-Awlaki, der endte med at blive slået ihjel af et droneangreb..

Kriminel løbebane fra teenageårene I 1976 fødes Morten Storm ind i en efterhånden klassisk mor-stedfar-barn-opstilling i en boligblok i Korsør. Allerede i folkeskolen har han svært ved at tilpasse dig, og bliver efter et optrin med en lærer sendt på en Tvind-skole i Middelfart.

Her starter ifølge dr.dk hans kriminelle løbebane. Han får flere kriminelle venner og begår som blot 13-årig to væbnede røverier.

Han lever et vildt og vådt ungdomsliv, hvor vold sender ham ind og ud fængslet, indtil han en aften til en fest ifølge sine egne erindringer fortæller til sin tyrkiske ven, at han vil konvertere til Islam.

Jeg fandt ud af, at det, som jeg troede på, desværre ikke var det, som jeg troede, det var

Alligevel er både vold og kriminalitet stadig to storspillere i Morten Storms liv. Han når at blive medlem i rocker-banden Bandidos, inden han efter endnu en anholdelse på en varm sommerdag i juni 1997 kvitter livet med vold, stoffer og kriminalitet.

I Vordingborg Arrest fortæller han sin advokat, at han ikke længere er med i Bandidos, men er blevet muslim.

Fra Bandidos-rocker til radikal muslim
Herefter går turen tværs over Nordsøen, hvor han flytter ind hos en dansk konvertit i England. Her begynder han for alvor at tage den muslimske tro til sig og begynder blandt andet at bede fem gange om dagen.

I efteråret samme år rejser han til Yemens hovedstad Sana, begynder på koranskole og lader sit rødlige skæg gro langt.

I år 2000 efter gifter han sig ifølge dr.dk med en marokkansk kvinde, som han finder gennem et muslimsk ægteskabsbureau.

De følgende år bruger han på at studere Islam og oversætte fundamentale teologibøger til dansk. I 2002 får han sin første søn med sin marokkanske kone. De vælger at kalde sønnen Osama.

Under hans år i Yemen udvikler hans tro sig ifølge Jyllands-Posten i retningen af militant islamisme. Han får blandt andet kontakt til personer, der siden er dømt for eller har været involveret i terrorhandlinger.

Det er også her, at han senere får kontakt til den nu afdøde topterrorist Anwar al-Awlaki.

»Det, som jeg troede på, var ikke, som jeg troede, det var«
Efter at i flere år at have været en yderliggående islamist, som kom og gik i glødende jihad-miljøer, brød Morten Storm ifølge Jyllands-Posten i 2006 pludseligt med islam.

»Jeg fandt ud af, at det, som jeg troede på, desværre ikke var det, som jeg troede, det var«, siger Morten Storm til Jyllands-Posten.

I vinteren samme år kontaktede han Politiets Efterretningstjeneste (PET) og fortalte, at han nu ville hjælpe med at bekæmpe de ekstremt eftersøgte, islamistiske terrorister, som han havde unik adgang til.

Levede et årelangt dobbeltliv
Herefter lever Morten Storm ifølge Jyllands-Posten et årelangt dobbeltliv som henholdsvis Morten Storm, angivelig PET-agent, der rapporterede til CIA og PET og Murad Storm, erklæret islamist med terrorist-venner.

Mange i min familie og blandt mine venner har troet, at jeg i de seneste seks år har været overbevist islamist... Nu skal de vide, at jeg i stedet har bekæmpet terror

Frem til 2009 rejser han gentagne gange til Yemen, hvor hans tætte bånd til topterroristen al-Awlaki udvikler sig. Sideløbende afrapporterer han til PET. Ifølge Storm selv skulle oplysningerne sendes videre til CIA, som planlagde at dræbe al-Awlaki.

LÆS ARTIKEL

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

En tidlig morgen 30. september 2011 blev al-Awlaki slået ihjel af Hellfire-missiler fra amerikanske dronefly i det sydlige Yemen, og nyheden fyldte verdenspressen.

»Topterrorist fra CIA's dødsliste er dræbt«, skrev politiken.dk samme formiddag.

Stort set samtidig fik Morten Storm at vide af PET, at det ikke var hans forarbejde som Murad Storm, der havde gjort, at al-Awlaki blev dræbt, men deriomod et parallelspor CIA havde kørt. Det troede Morten Storm ifølge dr.dk ikke på og erklærede derfor, at han ikke vil have noget med amerikanerne at gøre.

»Jeg er stolt af det arbejde, jeg har gjort«
Den rødhårede danske mand var angiveligt så tæt på al-Awlaki, at han ifølge ham selv spillede en vigtig rolle for CIA i at opspore den dræbte al-Qaeda-lederen.

Derfor vælger han nu at stå frem og fortælle sin historie i Jyllands-Posten.

LÆS ARTIKEL

»Jeg er stolt af det arbejde, jeg har gjort, og jeg vil gerne have, at min familie, min mor, mine børn og andre skal vide, at jeg har været med til at få slået nogle af verdens farligste terrorister ihjel«, siger Morten Storm til Jyllands-Posten og forklarer;

»Mange i min familie og blandt mine venner har troet, at jeg i de seneste seks år har været overbevist islamist, og de har undret sig over det. Nu skal de vide, at jeg i stedet har bekæmpet terror«.

Savner anerkendelse

Morten Storm fortæller i dagens Jyllands-Posten, at han savner anerkendelse for det arbejde, han har lavet i sine »bestræbelser for at lokalisere en af verdens farligste terrorister«.

»Jeg har sat livet på spil ude på frontlinjen altid med risikoen for, at nogen opdagede, at jeg var dobbeltagent. CIA-folkene og PET-folkene har siddet hjemme på deres kontorer«, siger han.

LÆS OGSÅ

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Den 36-årige mand fra Korsør flytter nu af sikkerhedsmæssige hensyn rundt omkring på forskellige adresser i Europa.

Ifølge dr.dk har Morten Storm valgt at stå frem med sin historie, fordi han føler, at det øger hans sikkerhed frem for at leve i skjul. Til Jyllands-Posten forklarer han også;

»Jeg har været overbevist muslim og meget stærkt troende fra 1997 til 2006 og har blandt andet mødt mange unge og ældre, der har været indblandet i terror på verdensplan: Nu står jeg her med en kæmpechance for at få mit budskab ud til de personer, der stadig er i live om, at de måske skulle prøve at tænke sig om en ekstra gang«, siger han.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden