Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Grønlandsk hotelejer vil drive bordel for 2.000 kinesiske arbejdere

Flere raser imod forslag om at åbne bordel i lille vestgrønlandsk by.

Danmark

Den grønlandske hotelejer Søren Lyberth er kommet med en frisk udmelding i et radioprogram på P1.

Han vil åbne et bordel på sit hotel for at tjene penge på, at 2.000 kinesiske arbejdere kommer til byen Maniitsoq (Sukkertoppen) i Vestgrønland.

»Vi er parate til at tage den udfordring, det giver. De må gerne integrere sig midt i byen. Vi kunne etablere et bordel således, at der sker noget - økonomisk - så nogen kan tjene på det«, siger Søren Lyberth til P1.

LÆS OGSÅ

Udmeldingen, der allerede har provokeret vrede reaktioner, kommer, efter at verdens største producent af aluminium, det amerikanske selskab Alcoa, har meldt ud, at det har planer om at anlægge et smelteværk nær Maniitsoq, hvor 2.000 kinesere skal arbejde.

Smelteværket diskuteres både politisk og blandt befolkningen, og indbyggere i Maniitsoq er optimiske omkring projektet, kan dr.dk fortælle.

De håber, at det vil hjælpe byen økonomisk og give den nyt liv og nye indtjeningsmuligheder.

»Det er mange arbejdspladser i grønlandsk målestok. Det er stort, og det vil være galimatias at sige nej«, siger Søren Lyberth til P1 Orientering ifølge b.dk.

Men en hel del grønlændere er uenige med Lyberth i, at disse arbejdspladser skal skabes indenfor prostitution.

Vrede debattører vender sig imod hotelejer

Efter at historien har været bragt i en grønlandsk avis, er debatten skudt i gang på nettet.

»Jeg håber inderligt, at Søren Lyberth er blevet citeret forkert, for det er med dyb beklagelse og rystelse, at jeg læser om hans udtalelser«, skriver Dorte Vangsø Simonsen, der er sygeplejerske på det lokale sygehus, i en kommentar til forslaget.

»Det falder mig SÅ fjernt at tænke på prostitution som et aktiv, Det er en deroute med så mange ubærlige efterslæb«, skriver sygeplejersken ligeledes.

»Bordel og unge piger på gaden er ikke fremgang«, skriver én, mens en kvinde ved navn Sonja Hansen faktisk bakker Søren Lyberth:

»Der er godt nok mange, der lige pudser 'glorien' på bekostning af denne udmærkede mand, der bringer et emne på banen, som ALLE ved bliver aktuelt på en eller anden måde, såfremt der skulle dukke en masse fremmede arbejdere op i lille Maniitsoq. Jeg fatter ikke, hvorfor emnet er så stort et tabu, når vi ellers tager så let på den øvelse, der hedder 'sex' befolkningen imellem«, skriver hun.

LÆS OGSÅ

Ifølge b.dk skal Landstinget i den kommende tid tage stilling til, hvordan rammerne for smelteværksprojektet i Maniitsoq skal sættes.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce