0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Troels Lund bryder 11 måneders tavshed om sin rolle i skattesagen

I dag vil den tidligere skatteminister forklare sig for Skattesagskommissionen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
 JENS DRESLING (arkiv)
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Afhøring. Troels Lund Poulsen var skatteminister under Skat Københavns behandling af Thorning-familiens skattesag. Hvis han har forsøgt at påvirke sagsbehandlingen risikerer han en rigsretssag og fængselsstraf.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Søndag 4. december 2011 udsendte Troels Lund Poulsen en pressemeddelelse, der hurtigt blev til tophistorier på netavisernes hjemmesider.

Den tidligere skatteminister og en af kronprinserne i Venstre meddelte, at han søgte orlov fra Folketinget som følge af lækagen af Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks fortrolige skattepapirer under valgkampen få måneder forinden.

Selv om Troels Lund Poulsen pure afviste at have kendskab til lækagen, »overskyggede sagen hans politiske arbejde«. Derfor søgte han orlov.

Tavs om skattesagen Allerede i november havde han pålagt sig selv tavshedspligt i sagen, og selv om 36-årige Troels Lund Poulsen siden er vendt tilbage til Folketinget, hvor han blandt andet er forsvarsordfører for Venstre, har han beholdt mundkurven på.

Han har således afvist at svare yderligere på de mange beskyldninger om medvirken til lækagen og forsøg på at blande sig i sagen, der i de seneste måneder er rejst imod ham med henvisning til, at han nok skal fortælle Skattesagskommissionens tre medlemmer sin version af begivenhederne.

FAKTA

Kommissionen skal dels afdække, om man fra politisk side i sensommeren 2010 ulovligt forsøgte at påvirke Skat Københavns behandling af Thorning-familiens skattesag, dels afdække, hvordan de fortrolige skatteoplysninger blev lækket til medierne.

OVERBLIK

Troels Lund Poulsen var skatteminister fra februar 2010 til marts 2011 og dermed en af de helt centrale personer i sagen.

Som minister måtte han ikke blande sig i en konkret skattesag, og derfor bliver det spændende at høre ham svare på en række af de spørgsmål, som stadig svæver i luften efter de første afhøringer i Skattesagskommissionens lokaler i Buddinge: