18-årig hashproducent sprænger eget laboratorium i luften

Ung mand kom alvorligt til skade, da han brugte lightergas til at forædle hash.

Danmark

En 18-årig mands produktion af hash er endt i en voldsom eksplosion i hans lejlighed i Kirstinelundsparken i Maribo på Lolland.

»Han var ved at forædle noget skunk med lightergas, da elkomfuret fik lightergassen til at eksplodere«, siger vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Søren Nielsen.

Ved eksplosionen blev flere vinduer i lejligheden blæst ud.

»Og i køkkenet blev alle elementerne skubbet rundt«, fortæller vagtchefen.

Udenfor livsfare

Den 18-årige selv blev forbrændt ved eksplosionen og blev bragt til Rigshospitalet Traumecenter, men han er udenfor livsfare.

»Han var heldig at ruderne blæste ud, så trykket kunne komme den vej ud af lejligheden. Ellers var han formentlig kommet meget værre til skade«, forklarer Søren Nielsen.

Ulykken afslørede også for politiet, at der var et decideret skunklaboratorium i lejligheden. Skunk er en særlig slags hamp med en høj koncentration af det virksomme stof i hash og marihuana.

»Det er jo så noget vi skal tale nærmere med ham om på et tidspunkt«, siger Søren Nielsen.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce