Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om FV19

rovdyr. Det er dette dyr, som formodes at være en ulv, der er på fri fod i det nordjyske.
Foto: Karl Emil Andersen

rovdyr. Det er dette dyr, som formodes at være en ulv, der er på fri fod i det nordjyske.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skovløber så den formodede ulv allerede sidste år

Han valgte at tie stille, fordi han ikke havde billeddokumentation.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den formodede ulv i Nationalpark Thy blev set så tidligt som i sommeren 2011. Dyret har altså været i området i mindst 16 måneder.

Det er skovløber Jens Jørgen Andersen fra Naturstyrelsen i Thy, som nu står frem med sin observation af det ulvelignende rovdyr fra juni 2011:

»Jeg var i gang med at registrere fugle i området, da jeg fik øje på dyret, som senere forsvandt ud i reservatet. Havde det været alle andre steder end i Danmark, så havde jeg været ganske sikker på, at det var en ulv. Og den havde nøjagtig de samme farvetegninger, som vi har set på billederne de senere dage«, siger Jens Jørgen Andersen til DR Midt & Vest.

LÆS OGSÅ

Jens Jørgen Andersen valgte dengang at tie stille med observationen af rovdyret, fordi han ikke havde billeder og var nervøs for omverdenens reaktioner.

»Men nu ruller historien, og så synes jeg, at det er en vigtig oplysning, at dyret har været i området i mere end et år«, forklarer han.

Dyret kan have gået over isen

Jens Jørgen Andersen understreger over for DR Midt & Vest, at man stadig mangler det afgørende bevis for, at der er tale om en ulv. Men hans observation viser, at dyret åbenbart overlever fint i området. Og når den var i Thy allerede i 2011, så kan den have krydset isen over Limfjorden i den foregående isvinter.

Biolog og pattedyrsekspert Mogens Trolle fra Statens Naturhistoriske Museum siger til DR Midt & Vest, at der efterhånden er flere tegn på, at den formodede ulv har været i området i længere tid.

Mogens Trolle har sammen med Naturstyrelsen opsat ni fotofælder i Nationalparken for at få afgørende beviser.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden