Tatovør på flugt lever i frygt efter at have afvist rockere

Rockere krævede en stor del af omsætningen. Til sidst fik tatovør nok.

Danmark

Beskeden var ikke til at tage fejl af, da to rockere en dag troppede op i Søren Petersens tatovørbiks

»Vi skal have 50 procent af omsætningen, ellers lukker vi din forretning«, lød det fra de to mænd.

Søren Petersen havde nogle måneder forinden åbnet sin egen tatovørforretning. Det var hans store passion, og han var god til det. Så god, at kunderne hurtigt begynde at strømme til.

I første omgang blev han gal og nægtede at betale, men da rockerne nogle dage efter igen troppede op og truede med at smadre hans forretning, så han ingen anden udvej end at samarbejde.

LÆS OGSÅ

Og det var ikke småpenge, rockerne fik ud af afpresningen, husker han. På en dag kunne han sagtens lave 10.000-12.000 kroner i omsætning.

»Det gik rigtig godt. Folk opdagede jo hurtigt, at jeg er god. Så rockerne scorede måske 6.000 om dagen, mens jeg skulle arbejde dobbelt så meget for at tjene det, jeg tidligere kunne«, siger Søren Petersen.

Søren er en anden
Af hensyn til hans sikkerhed er Søren Petersen et navn, vi har opfundet til lejligheden. Politiken.dk er bekendt med hans rigtige identitet.

Søren Petersen er nemlig på flugt. På flugt fra rockerne, fordi han til sidst nægtede at betale ved kasse ét, da de krævede en stadig større del af omsætningen i hans tatovørforretning.

»Det gik jo godt, så de ville hele tiden have flere penge. Til sidst kunne jeg ikke mere. Det var simpelthen for stressende, så en dag lagde jeg min maskine på bordet og tog hjem«, fortæller Søren Petersen.

Tre timer senere blev han opsøgt af rockerne, der ville vide, hvorfor han ikke passede sit arbejde.

»Da jeg sagde, at jeg ikke kunne mere, bad de mig om at forsvinde. Og hvis jeg nogensinde viste mig i byen igen, ville de ikke garantere, at jeg overlevede«, fortæller Søren Petersen.

Han havde med andre ord ikke andet valg end at flygte ud af byen.

Lige siden har han levet et omstrejfende liv. Han sover en uge hér, en uge dér hos venner og bekendte. Hans børn har han ikke set i lang tid.

»Det er ikke fordi, at jeg er en dårlig far. Jeg ønsker ikke at bringe dem i fare«, forklarer han.

Et uværdigt liv

Forholdet til kæresten holdt heller ikke til den dramatiske omvæltning i hans liv. Selv om han siger, at det nok var det bedste for hende, er han frustreret over sin situation.

»Jeg lever fra hånden til munden. Det er ikke en værdig måde at leve på«.

Men hvorfor gik han ikke til politiet?

Fordi konsekvenserne ved at optræde som en »stikker« er drastiske, siger han.

»Man har jo ikke lyst til at få klippet fingrene af«, siger Søren Petersen, der i dag lever af støtte fra det offentlige og de penge, som han kan lave i det skjulte som tatovør hjemme hos folk.

I dag fortryder han, at han ikke bøjede nakken og blev ved med at betale, da rockerne strammede skruen.

»Selv om jeg skulle betale 80 procent, ville jeg hellere have gjort det, så mit liv ikke var én lang flugt«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce