Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Elevrepræsentant efter sex-video: »Krænkende« og »grænseoverskridende«

Gammel Hellerup Gymnasium »er jo ikke 'Paradise Hotel'«, siger Elevrepræsentant.

Danmark

På en morgensamling på Gammel Hellerup Gymnasium blev en 30 sekunder lang videosekvens af en elev, der havde sex med en ung kvinde, vist foran 400-500 elever, lærere og rektor.

»Da den omtalte video starter, går der cirka to minutter, til den er færdig. I den tid må det have været muligt at stoppe sekvensen«, siger en anonym elev på skolen i en mail til politiken.dk.

Politiken.dk har ikke set den omtalte video og er derfor ikke bekendt med videoens nøjagtige varighed.

Rektor stoppede ikke sex-videoen Det blev den imidlertid ikke, trods rektors tilstedeværelse.

Holger Daugaard, der er elevrepræsentant i Gammel Hellerup Gymnasiums bestyrelse, tager stærkt afstand fra hændelsen, som han finder »krænkende« og »grænseoverskridende«.

»Det hører sig ikke hjemme på et gymnasium. Det er jo ikke 'Paradise Hotel'«, siger han og understreger, at det også er med til at skabe et forkert billede af skolen. Et renommé som han er ked af, at skolen skal have hængende på sig.

Episoden sker på et gymnasium, der i forvejen er kendt for sine temafester, hvor pigerne forventes at komme i meget udfordrende påklædning.

»Det er min holdning, at festerne godt kan være grænseoverskridende for nogle af eleverne på skolen, men samtidig er mange af festerne ikke bestemt af vores nuværende festudvalg men af de tidligere festudvalg på skolen«, siger Holger Daugaard.

Det har ikke været muligt, at få en kommentar fra det nuværende festudvalg på Gammel Hellerup Gymnasium.

Traditionen at pigerne er letpåklædte

»Det er er grænseoverskridende, men det er traditionen«, siger elevrepræsentanten om pigernes påklædning til temafesterne, som bliver kritiseret i dagens avis af en tidligere elev, Sofie Dalsgaard Larsen. Hun beskriver pigernes udklædning som 'slutty'.

Hun valgte at stoppe på skolen på grund af det, som hun kalder »kønshierarkiet«.

LÆS OGSÅ

Elevrepræsentanten oplever ikke selv, at eleverne skulle være mere grænsesøgende på Gammel Hellerup Gymnasium end på andre skoler. Denne gang er de dog gået over grænsen, mener han.

Han har den opfattelse, at det også sagtens kunne ske på andre skoler.

Skolens rektor, Jørgen Rasmussen, har udtalt til Politiken, at han har en oplevelse af, at eleverne på Gammel Hellerup Gymnasium bliver mere og mere grænsesøgende.

Det er Holger Daugaard enig i.

»Det kan helt sikkert godt passe«, siger han.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce