DEMENTI. Helle Thorning-Schmidt følte sig i sommer nødsaget til offentligt, at gå ud og dementere rygterne om, at hendes mand Stephen Kinnock var homoseksuel.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)/POLFOTO

DEMENTI. Helle Thorning-Schmidt følte sig i sommer nødsaget til offentligt, at gå ud og dementere rygterne om, at hendes mand Stephen Kinnock var homoseksuel.

Danmark

Manden bag homorygte om Thornings mand skal grilles i dag

Skattejurist Frode Holm afhøres i dag i Skattesagskommissionen.

Danmark

Det hører til sjældenhederne, at ledende politikere kommenterer på rygter og især, når rygterne handler om deres privatliv.

Derfor var det ganske usædvanligt, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnock, 25. august i år stillede sig frem i Politiken og afviste et rygte om, at Stephen Kinnock ikke kun er til kvinder men også har seksuel appetit på mænd.

Rådgiver bag rygtet Men ikke nok med det. Statsministeren og hendes mand kunne også afsløre, at ophavsmanden til rygtet kom fra parrets egen rådgiver under skattesagen i 2010, den anerkendte men farverige skattejurist Frode Holm fra skatte- og momsrådgivningsselskab Revitax.

Helle Thorning-Schmidt havde kort forinden det opsigtsvækkende indlæg i Politiken fået brev fra Skattesagskommissionens formand om, at homo-rygtet ville indgå i kommissionens undersøgelse af, om der skete magtmisbrug under skattesagen og hvem, der lækkede statsministerparrets fortrolige skatteafgørelse til BT.

Helle Thorning-Schmidt lagde i avisen ikke skjul på, at hun fandt homo-rygtet ubehageligt.

»Jeg skal være ærlig at sige, at det var rigtig svært for familien, måske særligt for børnene at blive mødt med den slags rygter. Derfor har vi brug for som familie at sige, at selv om man gentager en påstand tilstrækkelig mange gange, så bliver den ikke nødvendigvis sand«, sagde statsministeren til Politiken.

Frode Holm er beklemt
Siden interviewet i august har en række vidner afgivet forklaring for de tre medlemmer af Skattesagskommissionen.

Under afhøringerne har udspørger Lars Kjeldsen boret i, hvem der kendte til påstanden om, at Stepgen Kinnock var enten bøsse eller biseksuel, som Frode Holm havde fremsat på et møde med medarbejdere fra Skat København 26. august 2010, mens skattesagen blev behandlet.

Det har blandt andet vist sig, at Skat Københavns direktør, Erling Andersen, bragte påstanden videre til departementschef i Skatteministeriet Peter Loft, som fortalte det til daværende skatteminister Troels Lund Poulsen.

Også BT fik efterfølgende kendskab til påstanden, men avisen valgte dog aldrig at skrive en historie om homo-rygtet.

Frode Holm har kun ganske kort udtalt sig om sine bevæggrunde for sin påstand om, at Stephen Kinnock var homo- eller biseksuel.

Til Berlingske forklarede han for godt to uger siden, at det var et fejlagtigt forsøg på at argumentere for, at Thorning og Kinnock ikke ønskede at møde personligt op hos Skat København, mens skattesagen blev behandlet.

»Det var en fejl, som jeg i dag er ret beklemt over«, sagde Frode Holm til Berlingske 29. oktober.

PORTRÆT

Trods Frode Holms offentlige bodsgang i avisen er der ingen tvivl om, at udspørger Lars Kjeldsen vil bore videre i netop begrundelsen for homo-påstanden, når Frode Holm i dag møder op i kommissionens lokaler på Fremtidsvej i Buddinge som det tiende vidne i Skattesagen, hvor i alt 43 vidner indtil videre er sat til at skulle afgive forklaring.

Flere vidner er indkaldt

De to øvrige vidner, der er indkaldt i dag, er skattedirektør Peter Møller Jensen og specialkonsulent Jette Sørensen, der dog begge menes at have spillet biroller, da Skat København behandlede og kom frem til, at Stephen Kinnock ikke var skattepligtig i Danmark.

Afhøringerne begynder kloken 9.30 og kan følges løbende på politiken.dk hele dagen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce