Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Fest. Druk til gymnasiefesterne er problem, mener næstformand i Gymansieskolernes Lærerforening.
Foto: Marius Nyheim (arkiv)

Fest. Druk til gymnasiefesterne er problem, mener næstformand i Gymansieskolernes Lærerforening.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gymnasielærere: De unges druk er et stort problem

Gymnasierne bør gribe ind over for de unges alkoholforbrug, mener Gymnasieskolernes Lærerforening.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Druk på studieturene og til gymnasiefesterne er så stort et problem, at næstformand i Gymnasieskolernes Lærerforening, Annette Nordstrøm Hansen, nu opfordrer skolerne til at gribe ind.

Det skriver bladet Gymnasieskolen i forbindelse med den aktuelle diskussion om alkoholforbruget blandt unge på ungdomsuddannelserne, skriver bladet Gymnasieskolerne.

»Det er et problem, at unge drikker for meget og har svært ved at passe deres skolegang og gøre skolearbejdet ordentligt«, siger hun til Ritzau:

Skolerne skal tage problemet alvorligt »Og druk i forbindelse med studierejser er et problem, fordi det bliver svært at opfylde formålet med studierejsen, som netop handler om både faglige formål og sociale formål. Og det er uforeneligt at opfylde de mål, hvis der indtages for meget alkohol«.

Derfor opfordrer hun skolerne til at tage problemet alvorligt og finde frem til, hvordan man håndterer den problemstilling.

LÆS DEBAT

På Stenhus Gymnasium og HF har man taget konsekvensen ved at forbyde alkohol på studieturene for knap tre år siden.

»Før var eleverne ofte meget trætte om dagen - også mere end hvad rimeligt er på en studietur. Om aftenen var der altid enkelte, som blev så berusede, at andre elever måtte tage sig af dem«, siger rektor Per Farbøl til Gymnasieskolen.

Forbud ikke nødvendigvis svaret

Derfor indførte man - trods protester fra eleverne i starten - et forbud. Og her oplever lærerne, at eleverne er mere friske på turene.

Men et forbud er ikke nødvendigvis svaret, mener Annette Nordstrøm Hansen. I stedet ønsker hun, at skolens lærere og ledelse skal diskutere emnet sammen med elever og forældre.

»Det er et spørgsmål om, hvilke arrangementer skolen lægger ryg til. Du kan ikke nødvendigvis gøre noget ved, at de går i byen fredag aften, men du kan sige, hvilke arrangementer skolen har ramme for. Også selvom de er over 18 år«.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden