Fest. Druk til gymnasiefesterne er problem, mener næstformand i Gymansieskolernes Lærerforening.
Foto: Marius Nyheim (arkiv)

Fest. Druk til gymnasiefesterne er problem, mener næstformand i Gymansieskolernes Lærerforening.

Danmark

Gymnasielærere: De unges druk er et stort problem

Gymnasierne bør gribe ind over for de unges alkoholforbrug, mener Gymnasieskolernes Lærerforening.

Danmark

Druk på studieturene og til gymnasiefesterne er så stort et problem, at næstformand i Gymnasieskolernes Lærerforening, Annette Nordstrøm Hansen, nu opfordrer skolerne til at gribe ind.

Det skriver bladet Gymnasieskolen i forbindelse med den aktuelle diskussion om alkoholforbruget blandt unge på ungdomsuddannelserne, skriver bladet Gymnasieskolerne.

»Det er et problem, at unge drikker for meget og har svært ved at passe deres skolegang og gøre skolearbejdet ordentligt«, siger hun til Ritzau:

Skolerne skal tage problemet alvorligt »Og druk i forbindelse med studierejser er et problem, fordi det bliver svært at opfylde formålet med studierejsen, som netop handler om både faglige formål og sociale formål. Og det er uforeneligt at opfylde de mål, hvis der indtages for meget alkohol«.

Derfor opfordrer hun skolerne til at tage problemet alvorligt og finde frem til, hvordan man håndterer den problemstilling.

LÆS DEBAT

På Stenhus Gymnasium og HF har man taget konsekvensen ved at forbyde alkohol på studieturene for knap tre år siden.

»Før var eleverne ofte meget trætte om dagen - også mere end hvad rimeligt er på en studietur. Om aftenen var der altid enkelte, som blev så berusede, at andre elever måtte tage sig af dem«, siger rektor Per Farbøl til Gymnasieskolen.

Forbud ikke nødvendigvis svaret

Derfor indførte man - trods protester fra eleverne i starten - et forbud. Og her oplever lærerne, at eleverne er mere friske på turene.

Men et forbud er ikke nødvendigvis svaret, mener Annette Nordstrøm Hansen. I stedet ønsker hun, at skolens lærere og ledelse skal diskutere emnet sammen med elever og forældre.

»Det er et spørgsmål om, hvilke arrangementer skolen lægger ryg til. Du kan ikke nødvendigvis gøre noget ved, at de går i byen fredag aften, men du kan sige, hvilke arrangementer skolen har ramme for. Også selvom de er over 18 år«.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce