Afspærret. Politiet afspærrede i dag et større område i Nyborg, da de forfulgte et tip om endnu en pige, der kunne være blevet taget med af en mand, der tidligere har udsat to andre små piger for seksuelle overgreb.
Foto: NORDE ERNST VAN/POLFOTO

Afspærret. Politiet afspærrede i dag et større område i Nyborg, da de forfulgte et tip om endnu en pige, der kunne være blevet taget med af en mand, der tidligere har udsat to andre små piger for seksuelle overgreb.

Danmark

Fyns Politi: 12 mistænkte havde alle alibi

Politiet har fået over 100 henvendelser i sagen om børnekrænkeren på Fyn.

Danmark

Fyns Politi har fået mere end 100 henvendelser i sagen om en mand, der indtil videre har udsat to piger for seksuelle overgreb i sin bil.

De har i dag været ude hos 12 mænd, som var blevet nævnt i de mange tip fra borgerne.

»Alle 12 mistænkte havde alibi, så lige nu er der ikke noget nyt i sagen«, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen til politiken.dk.

Han fortæller også, at politiet har sikret til dna-spor, som lige nu er sendt til undersøgelser på Retsgenetisk Institut for at se, om det kan lade sig gøre at få en dna-profil.

LÆS OGSÅ

Politiet satte tidligere i dag en stor eftersøgning i gang, da de modtog en henvendelse om, at en 10-årig pige havde set en jævnaldrende pige blive taget ind i en rød bil og hørt hende sige 'hjælp'.

Ingen savnede piger
Under eftersøgningen, der også foregik med helikopter, blev et område omkring Christianslundvej, hvor pigen var blevet set, afspærret.

Politiet droslede dog senere eftersøgningen ned til patruljeringer i området, da ingen havde meldt en pige savnet, og eftersøgningen af en rød bil ikke umiddelbart gav nogen resultater.

Og sådan er situationen fortsat, fortæller Henrik Justesen:

»Der er gudskelov stadig ingen, der har meldt en pige savnet«.

Mange lighedstræk
Sagen startede i slutningen af oktober, hvor en mand tvang en 11-årig pige ind i sin bil, da hun stod af skolebussen i den lille by Vester Skerninge på Sydfyn. Han kørte hende ud på en skovvej eller markvej og forgreb sig på hende.

Onsdag i denne uge skete et lignende overgreb, hvor en 10-årig pige ligeledes blev tvunget ind i en rød bil og misbrugt. De to sager har så mange lighedstræk, at politiet ikke er i tvivl om, at det må være samme gerningsmand.

Blandt andet har ordvekslingerne mellem manden og pigerne været næsten ens, begge piger har beskrevet hans bil som rød og har fortalt, at han lugtede af tobak. Overgrebene har også mindet om hinanden.

Ikke sindssyg
Ifølge psykiater Henrik Day Poulsen er gerningsmanden pædofil og har muligvis psykotiske træk, men han er ikke sindssyg.

»Alene den måde, overgrebene er planlagt på, fortæller, at han ikke er sindssyg. Sindssyge er ofte meget impulsstyrede«, siger Henrik Day Poulsen, der arbejder som psykiater på Bispebjerg Hospital, til Ritzau:

»Desuden fortalte politiet i forbindelse med det første overgreb, at han måtte være lokalkendt. En sindssyg ville stikke ud som en mærkelig person i et så lille samfund«.

Ifølge Henrik Day Poulsen virker gerningsmanden til at have planlagt overgrebene grundigt ligesom han 'lærer' af sine fejl undervejs.

»Han misbruger dem i sin bil på et øde sted og tager dem ikke med hjem, som visse pædofile gør«, siger han:

»Den første pige kunne jo fortælle politiet noget om, hvad hun havde set, da de kørte rundt. Det fik ham så til at dække øjnene på den anden pige, så hun ikke kunne beskrive ham eller fortælle, hvor de havde kørt rundt«.

Kan gøre det igen

Henrik Day Poulsen mener derfor også, at manden kan finde på at slå til igen.

LÆS OGSÅ

»Man kunne godt have på fornemmelsen, at han ikke kan stoppe, når han to gange på en måned gør noget, der er så groft. Så jeg vil sige, at han potentielt er til fare for andre«, siger han til Ekstra Bladet:

»På grund af deres seksuelle motiver til at begå forbrydelsen stopper de simpelthen ikke. Det eneste gode ved det er, at det giver politiet mulighed for at komme nærmere på, hvem det er, men det er selvfølgelig forfærdeligt, at endnu et offer skal udsættes for det«.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce