Jagt. Fyns Politi har afsat mange medarbejdere til at finde gerningsmanden for de to sexkrænkelser mod en 10-årig og en 11-årig pige.
Foto: Ernst van Noorde/POLFOTO

Jagt. Fyns Politi har afsat mange medarbejdere til at finde gerningsmanden for de to sexkrænkelser mod en 10-årig og en 11-årig pige.

Danmark

Politichef på Fyn: Nærmere 50 mistænkte end en håndfuld

Fyns Politi har stadig mange mistænkte til de to sexovergreb.

Danmark

»Der er nærmere 50 mistænkte end en håndfuld«.

Det oplyser vicepolitiinspektør ved Fyns Politi Henrik Justesen om antallet af mistænkte i sagen om de to seksuelle overgreb på to små piger på Fyn.

LÆS OGSÅ

Politiet har modtaget mere end 500 henvendelser i forbindelse med sagen. Indtil videre udelukker efterforskerne ikke, at gerningsmanden kan være bosiddende på såvel Fyn som Sjælland og i Jylland.

Tidligere i dag fastslog politiet, at der er tale om samme gerningsmand til de to forbrydelser samt at gerningsmanden ikke findes i politiets registre.

Hvordan stiller de nye oplysninger jer i det fremadrettede arbejde?

»Det stiller os egentlig udmærket. Vi kan i al fald konstatere, at det ikke er en, der er kendt i politiets persondatabase med dna-profiler, og dem kan vi så udelukke. Det vil sige, at mange af dem, der er kendt for lignende forbrydelser kan udelukkes«, siger Henrik Justesen.

Vi tager den tid, vi har. Vi har rigtig mange folk på, men om vi har en gerningsmand om en time eller tre uger, det kan jeg ikke sige noget om.

Fyns Politi har afsat mange mand til arbejdet
Dermed kan Fyns Politi koncentrere sig primært om de mistænkte, der ikke er kendt af politiet.

Gerningsmanden kan dog meget vel være kendt af politiet. Der kan således være tale om en forbrydelse, der ikke har halvandet år i strafferammen og personens forbrydelse ikke er alvorlig nok til, at en politiet har måttet tage et såkaldt mundskrab på personen.

Ligesom der kan være tale om en ældre sag, hvor politiet ikke gjorde brug af den såkaldte dna-mundskrab.

Henrik Justesen har ikke et overblik over, hvor tæt de er på at opklare sagen, men der er afsat mange personer til arbejdet.

»Vi tager den tid, vi har. Vi har rigtig mange folk på, men om vi har en gerningsmand om en time eller tre uger, det kan jeg ikke sige noget om«, siger han.

Begge piger blev samlet op

Den første af de to sexkrænkede piger er 11 år. Det skete ved Øster Skerninge på Fyn, hvor hun blev samlet op, efter at hun fredag 26. oktober var stået af skolebussen. Efterfølgende blev hun seksuelt misbrugt.

Dernæst blev en 10-årig pige fra Refsvindinge, ligeledes på Fyn, udsat for samme oplevelse. Det skete onsdag i sidste uge.

LÆS ARTIKLEN

I går kom det så frem, at manden har brugt røde og grønne plastikstrips til at binde pigerne med.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce