Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Konklusion. Regeringen har, med henvisning til Straffelovrådet, konkluderet at der ikke kommer et forbud mod købesex. Alle er dog langt fra enige i den besluning.
Foto: Pelle Rink (arkiv)

Konklusion. Regeringen har, med henvisning til Straffelovrådet, konkluderet at der ikke kommer et forbud mod købesex. Alle er dog langt fra enige i den besluning.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen får hug for holdning til købesex

Sveriges førende ekspert afviser regeringens centrale argumenter for at opretholde lovlig købesex.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det har ikke hold i virkeligheden, når regeringen i dag med henvisning til Straffelovrådet konkluderer, at et forbud mod købesex vil stigmatisere prostituerede.

Det mener Sveriges førende ekspert på området, Kajsa Wahlberg, der er national rapportør om menneskehandel ved Rikspolisen i Stockholm og i omfattende rapporter har undersøgt det svenske forbud mod købesex, der blev indført i 1999.

LÆS OGSÅ »Det svenske forbud har ikke øget stigmatiseringen af kvinder i prostitution i Sverige. Tværtimod mener kvinderne, at de nu bliver iagttaget, og de føler ikke, at de gør noget forkert«, udtaler Wahlberg.

Et forbud er ikke vejen frem
Under overskriften ’Et forbud er ikke vejen frem’ skriver fire ministre i dagens Kronik, at Straffelovrådet konkluderer, at et forbud »formentlig ikke« vil have positive konsekvenser for prostituerede.

Regeringen henviser desuden til »erfaringerne fra Sverige og Norge« om, at et »forbud mod købesex vil være meget vanskeligt at håndhæve«.

Men det afviser Wahlberg:

»Vi har ingen problemer med at få køberne fældet for sexkøb, for de erkender ofte, når de pågribes«.

Protester i baglandet hos S og SF

Uden større dramatik gennemførte folketingsgrupperne i S og SF i går en regulær kovending, da regeringen fik grønt lys til kategorisk at afvise et forbud. »Regeringen har bedt Straffelovrådet vurdere det her spørgsmål. Den vurdering foreligger nu, og regeringen har truffet sin konklusion om det«, siger justitsminister Morten Bødskov (S).

LÆS OGSÅ Længere ude i partiets geledder er der dog højlydte protester. Rådmand Balder Mørk Andersen (SF) fra Frederiksberg, talsperson for 8. marts-initiativet, beskylder regeringen for at skrinlægge forbuddet på et »fordrejet og uoplyst grundlag«. »Faktum er, at den svenske sexkøbslov har betydet færre sexkøbere og gjort det sværere for menneskehandlen at få fodfæste«, siger han. Formand for Socialdemokratiets ligestillingsudvalg Marianne Bruun vil have sagen drøftet på et hovedbestyrelsesmøde i weekenden: »De træffer en politisk konklusion på baggrund af en ikkeundersøgelse«.Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden