Drab. Politiets teknikere har arbejdet flere døgn på gerningsstedet i Virum, men mangler et gennembrud i efterforskningen.
Foto: JENS DRESLING

Drab. Politiets teknikere har arbejdet flere døgn på gerningsstedet i Virum, men mangler et gennembrud i efterforskningen.

Danmark

Politiets teori: Heidis morder stak af i mandens tøj

Gerningsmandens efterladte tøj giver politiet flere spor at gå efter.

Danmark

Det har givet Nordsjællands Politi en del flere spor at gå efter i efterforskningen af drabet på 41-årige Heidi Abildskov, at de er i besiddelse af drabsmandens jakke og bukser.

Tøjet lå i bagagerummet på familien Abildskovs Mercedes, som holdt ved huset, hvor den 41-årige kvinde boede. I lommen på gerningsmandens jakke fandt politiet nøglerne til bilen, og efterforskerne formoder derfor, at han er kommet til at smække nøglerne inde ved et uheld.

Fordi mandens bukser og jakke lå i bilen, formoder politiet, at drabsmanden er stukket af fra gerningsstedet iført Heidi Abildskovs mands tøj.

LÆS OGSÅ

»Vi har en formodning om, at gerningsmanden har tilegnet sig noget tøj i huset. Det tøj, han havde på, da han kom, har han efterladt i bilen, så med mindre han er gået fra stedet iført undertøj - og det er der ingen, der tror på - så må han have taget noget tøj«, siger Henning Svendsen, vicepolitiinspektør i Nordsjællands Politi og ansvarlig for efterforskningen.

Heidi Abildskov blev fredag morgen fundet dræbt i sit hjem i Virum. Det var en nabo, der fandt hende liggende død uden for terrassedøren kun iført nattøj.

Målrettet søgning
Henning Svendsen understreger dog, at det endnu ikke er slået fast. I løbet af i dag eller i morgen skal Heidi Abildskovs mand forbi og se, om der mangler noget af hans tøj.

Det hjælper allerede politiet, at det ved, hvordan manden var klædt, da han ankom til gerningsstedet.

På den måde kan efterforskerne lede mere målrettet efter manden på de overvågningsfilm fra nærliggende S-togs og bussstationer, som politiet er i gang med at gennemgå.

»Før kunne vi kun kigge efter folk, der så mistænkelige ud, men nu ved vi præcis, hvilket tøj han havde på«, siger Henning Svendsen.

Hvis politiet med hjælp fra Heidi Abildskovs mand kan fastslå, hvilket tøj han havde på, da han forlod huset i Virum, vil der være endnu flere spor at gå efter.

Dynen kan være købt i Deres
Politiet har ligeledes fået undersøgt, hvor drabsmandens tøj er indkøbt, men det har indtil videre ikke ført dem videre.

De ved, at jakken - en sort dynejakke - er af mærket 'Body' og har været forhandlet i Deres op gennem 1990'erne, men ifølge Henning Svendsen er det heller ikke udelukket, at den er købt i udlandet.

Bukserne - et par grå joggingbukser med sorte striber - er af mærket Leopard, og dem ved politiet endnu ikke, hvor forhandles.

Svar på dna-undersøgelser i dag
Nordsjællands Politi forventer allerede i dag at få svar på, om det er muligt at lave en dna-profil ud fra tøjet. Noget, som politiet har en kraftig formodning om, at der er.

»Hvis vi får en dna-profil, så skal den selvfølgelig først og fremmest tjekkes i det danske dna-register og derefter via i de udenlandske via Interpol«, siger Henning Svendsen.

Samtidig leder politiet efter den kniv, der dræbte Heidi Abildskov. I jagten på mordvåbenet har de tømt vejbrønde, klippet buskads ned, tømt skraldespande og renovationsanlæg i Virum og omegn.

Henning Svendsen oplyser, at der efter billederne af gerningsmandens tøj i går blev offentliggjort, er kommet omkring 40-45 henvendelser fra borgere.

Håber på flere henvendelser

Dem undersøger politiet i øjeblikket, og de understreger, at de stadig er glade for enhver henvendelse. Også selv om man umiddelbart kunne tænke, at ens oplysninger ikke er vigtige for politiet.

For eksempel undersøgte politiet i går på baggrund af en henvendelse et gartnerfirma, som havde været i gang med at plante træer i nærheden af gerningsstedet.

Der vidste sig ikke, at være noget i henvendelsen, men politiet var alligevel glade for at have talt med gartnerfirmaet.

»Det gav os muligheden for at spørge dem, om de har set eller hørt noget«, siger Henning Svendsen.

LÆS OGSÅ

»Derfor er sådan nogle oplysninger vigtige for os, selv om det i manges øjne er negative oplysninger, så er det positive oplysninger for os, fordi det kan hjælpe efterforskningen«, siger han.

Dog har ingen af henvendelserne indtil videre været af afgørende betydning.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce