Farvel. Vor Frue Kirke var proppet, da venner og familie i dag skulle sige farvel til Jonas Thomsen Sekyere.
Foto: JENS DRESLING /POLFOTO

Farvel. Vor Frue Kirke var proppet, da venner og familie i dag skulle sige farvel til Jonas Thomsen Sekyere.

Danmark

Propfyldt domkirke siger et sidste farvel til 21-årige Jonas

Den knivdræbte Jonas Thomsen Sekyere bliver begravet i København.

Danmark

/Tænk at livet koster livet/.

Sådan lyder den første linie i Jørgen Gustava Brandts salme fra 1985. Det er også den salme, der synges som den første, når den 21-årige Jonas Thomsen Sekyere, der blev dræbt af en kniv i hjertet på natklubben Bakken, bliver sendt ud på sin sidste rejse i dag.

LÆS ARTIKEL

Uden for kirken har sortklædte folk strømmet til. Mange med favnen fuld af store farverige buketter i skarp kontrast til alt det mørke.

Blomsterhav
På gulvet i Københavns domkirke, Vor Frue Kirke, er hele midtergangen belagt med blomster. For enden af den lange gang står en enkel hvid kiste omringet af blomster.

Rundt om kisten står også en ring af mennesker, der forsigtigt og med forstenede ansigter eller opløst af tårer, rører ved kistens låg - standser og går langsomt videre.

Der er stille i det enorme kirkerum. På kirkebænkene sidder pårørende, venner, familie og alle dem, han har berørt i sit korte liv, skulder ved skulder.

Lyset i kirken er dæmpet. Klarest står de små lys, der er placeret på hver af kirkebænkene, og som får midtergangen til at ligne en stjerneoplyst sti.

Smil

På trods af, at stemningen er tung og trist, er der flere af de fremmødte, der - når de snakker om Jonas - smiler gennem tårerne.

LÆS OGSÅ

Om lidt begynder det sidste farvel til Jonas, kæmperen, der ifølge hans veninde Anna Lidell aldrig var en kriger.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce