KØ. Da klokken slog seks, og mødet oficielt skulle starte, var der omkring 100 mennesker i køen til Egdalshallen.
Foto: JOERGENSEN JAKOB

KØ. Da klokken slog seks, og mødet oficielt skulle starte, var der omkring 100 mennesker i køen til Egdalshallen.

Danmark

Egedalsvænge har fået muslimsk flertal - igen

Stemningen var bidsk under ekstraordinær generalforsamling i boligforening i Kokkedal.

Danmark

Efter en fem timer lang ekstraordinær generalforsamling er en ny bestyrelse ifølge TV 2 News valgt i den juletræsfri boligforening Egedalvænge.

I spidsen står etnisk danske Anders Brøgger, som i aften blev valgt til formand. I bestyrelsen har primært folk med muslimsk baggrund fået pladser ved generalforsamlingen.

Forinden fyldte »bidsk« og »harm« stemning Egedalshallen, der lagde rum til aftenens møde i Egedalsvænges beboerforening.

LÆS OGSÅ

Det fortalte flere af de fremmødte beboere.

»Først var folk virkelig gale. De råbte og havde en masse ting, de gerne ville ud med. Men så blev det bedre, og nu er det faktisk en okay stemning derinde«, fortalte en beboer, der ønsker at være anonym, i en kort rygepause i aftenens spækkede program.

På generalforsamlingen blev der både valgt ny formand og ny bestyrelse og diskuteret det omdiskuterede juletræ, som et flertal i den gamle bestyrelse ifølge flere kilder ikke ønskede at bevilge penge til.

Politiet er talstærkt mødt op
Flere medlemmer af den gamle bestyrelse har tidligere forklaret, at de stemte nej til juletræet, fordi ingen ønskede at stå for det praktiske, men kilder har oplyst til Politiken, at et mindretal protesterede, og den gamle formand, Karin Hansen, tilbød at stå for det - alligevel blev forslaget stemt ned.

LÆS ARTIKEL

Det fik de mange beboere ud af deres lejligheder og ned til den lokale sportshal, da dørene åbnede omkring klokken 17 i eftermiddag. Da klokken blev 18.30, var de sidste beboere endnu ikke nået gennem køen til døren, der mest mindede om sikkerhedstjekskøen i Københavns Lufthavn ved juletid.

Indenfor dørene blev beboerne afkrydset på en lang liste, efter de havde vist pas eller kørekort.

»Der kommer til at ske et eller andet«, sagde en ung hætteklædt fyr med jakken trukket godt op i nakken og hænderne fast placeret i lommerne.

»Jah.. Det gør der nok«, svarede en af de omkring 10 fremmødte betjente med hænderne i obligatorisk korslagt stilling.

»Kom! Jeg fryser pisse meget. Lad os gå ind«, sagde den hætteklædte unge fyr til sin ven, inden de sluttede sig til køen af fremmødte egedalsvængebeboere.

Politiet har tidligere fortalt, at de bliver i området også efter mødet er hævet for at »holde god ro og orden«.

Juletræ på hovedet

En af de sidste, der blev lukket ind af hallens glasdøre før mødets start, havde festligt placeret et stof-juletræ på toppen af hovedet i en hårbøjle.

»Den har jeg fået, fordi der var nogle, der syntes, at det var synd for mig, at jeg ikke fik et juletræ i år«, råbte hun til den fremmødte presse, der ilede til med alverdens blitzlys.

LÆS OGSÅ

En journalist dristede sig til at trække frem mod døren, hvor bestyrelsesmedlem Ismail Sahan havde taget plads med et tæt følge af unge hætteklædte fyre.

»Hvor mange er der cirka derinde?«, lød spørgsmålet.

»Politi! Kan du komme væk! Jeg vil ikke tale med jer! I må ikke være her!«, råbte Ismail Sahan, der for blot få uger siden inviterede til pressemøde i sit eget hjem, hvor han dengang forklarede, hvordan ingen i bestyrelsen havde ønsket at stå for det praktiske i forbindelse med vængets juletræ.

Selvsamme Ismail Sahan stillede i aften op som formand, men måtte vige til fordel for Anders Brøgger.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce